ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Μεγάλη φωτιά σε δεξαμενόπλοιο μετά από έκρηξη ανοιχτά της Γερμανίας (βίντεο)

Σώο το πλήρωμα του πλοίου

Μεγάλη φωτιά σε δεξαμενόπλοιο μετά από έκρηξη ανοιχτά της Γερμανίας (βίντεο)

Δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από ισχυρή έκρηξη, σήμερα, στα ανοιχτά του λιμανιού του Ροστόκ, στη Γερμανία.

Διασώθηκαν οι επτά ναυτικοί που επέβαιναν σε αυτό, ενώ η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται.

«Το μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου Annika συνεχίζει να καίγεται» ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση για επείγοντα περιστατικά στη θάλασσα. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια κατάσβεσης «στην ξηρά», στο Ροστόκ, όπου θα ρυμουλκυθεί το πλοίο. Το Annika κρίνεται προς το παρόν «σταθερό».

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, το Annika, που φέρει σημαία Γερμανίας και έχει 73 μέτρα μήκος και 12 μέτρα πλάτος, μεταφέρει περίπου 640 τόνους πετρελαίου.


Στο μηχανοστάσιο η φωτιά – Έγινε ισχυρή έκρηξη
Νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιό του, ενώ βρισκόταν στον κόλπο του Μεκλεμβούργου. Γύρω στις 9.15, τοπική ώρα, σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη και μαύρος καπνός υψώθηκε από το πλοίο, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Ostseezeitung επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Bild φαίνεται ένα πυροσβεστικό σκάφος να εκτοξεύει πίδακες νερού στο δεξαμενόπλοιο, απ’ όπου δεν διακρίνονται φλόγες ή καπνός.

Οι επτά ναυτικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Στο πλοίο ανέβηκαν πυροσβέστες που έφτασαν από τα λιμάνια του Ροστόκ και του Κιέλου, για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Αναμένονται επίσης ενισχύσεις από το Λίμπεκ.

Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση, από ξηράς και αέρος, σε μια ζώνη 5,5 χιλιομέτρων γύρω από το φλεγόμενο πλοίο.

Τα αίτια της πυρκαγιές διερευνώνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.