ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals.gr

Μεξικό: Τουλάχιστον δυο νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας

Δρόμοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όπως και κατοικίες και διάφορες άλλες υποδομές

Μεξικό: Τουλάχιστον δυο νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας

Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική πολιτεία Τσιάπας στο Μεξικό, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Ναντίν, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές.

Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τσιάπας, που γειτονεύει με τη Γουατεμάλα. Σε όλη την πολιτεία, δρόμοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όπως και κατοικίες και διάφορες άλλες υποδομές.

Η πολιτεία έχει ορεινή γεωγραφία και τη διαρρέουν πολλοί ποταμοί, αρκετοί από τους οποίους υπερχείλισαν εξαιτίας των ισχυρών κατακρημνίσεων.

Η καταιγίδα έφθασε πάνω από το έδαφος προχθές Σάββατο στις κεντρικές ακτές του Μπελίζ, προτού καταφθάσει στα σύνορα της Γουατεμάλας και του Μεξικού. Χθες συνέχιζαν να πνέουν ριπαίοι άνεμοι ταχύτητας ως και 45 χιλιομέτρων την ώρα στο νοτιοανατολικό Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων (NHC).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Μεξικό, χώρα η οποία βρέχεται τόσο από τον Ατλαντικό, όσο και από τον Ειρηνικό Ωκεανό, η ετήσια περίοδος των τυφώνων και των κυκλώνων έχει ήδη σημαδευτεί φέτος από τέσσερα πολύ ισχυρά φαινόμενα του είδους: ο τυφώνας Τζον ήταν ο πιο καταστροφικός, άφησε πίσω τουλάχιστον 16 νεκρούς στην πολιτεία Γκερέρο (νότια) κι αναρίθμητες υλικές ζημιές στη λουτρόπολη Ακαπούλκο, που είχε ήδη υποστεί βαρύ χτύπημα πέρυσι, εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα Ότις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.