Μία ημέρα πριν την έναρξη της Συνόδου των BRICS+ στο Καζάν της Ρωσίας ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας δήλωσε με ανάρτηση του ότι «στόχος πλέον είναι η κατάρρευση των ΗΠΑ, είτε έστω η δημιουργία ισχυρού αναχώματος εναντίον τους, αλλιώς η εναλλακτική είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μέχρι την πλήρη εξόντωση της Ανθρωπότητας»!

Παρομοίασε μάλιστα το ανάχωμα αυτό με ένα είδος Συμφώνου της Βαρσοβίας, το οποίο θα έχει ως βάση τους οργανισμούς SCO και BRICS+.

Άσχετα με το εάν ο πρώην Ρώσος πρόεδρος για πολλούς στην Δύση θεωρείται ακραίος τουλάχιστον στην ρητορική του δεν παύει να είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ο οποίος εκφράζει την πολιτική του Κρεμλίνου.

Οι δηλώσεις του αφορούν πρωτίστως τους στόχους που θέτει το μπλοκ των BRICS+, που είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου οικονομικού συστήματος με το οποίο τα μέλη του θα ευημερούν χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι πράττουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Οι δηλώσεις αυτές είναι πολύ απαισιόδοξες σε ό,τι αφορά το μέλλον των σχέσεων των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών υπερδυνάμεων του πλανήτη, δηλαδή των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Το «χάσμα» που δημιουργήθηκε ανάμεσα τους με αφορμή την Ουκρανία αλλά πρωτίστως με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνει αγεφύρωτο.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Θυμηθείτε: «…δεν μπορεί να υπάρξει συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, ούτε για χάρη των συμφερόντων, ούτε για χάρη των αρχών, διότι δεν υπάρχει ούτε ένα συμφέρον, ούτε μία φιλοδοξία στην Δύση που δεν θα ήταν κακόβουλο εναντίον της Ρωσίας, ειδικά κατά του μέλλοντός της, και που δεν θα προσπαθούσε να την βλάψει.

Και αυτός είναι ο λόγος που η μόνη πολιτική της Ρωσίας απέναντι στις δυτικές δυνάμεις δεν είναι μια συμμαχία με την μία ή την άλλη από αυτές τις δυνάμεις, αλλά η διχόνοια τους, ο διχασμός τους. Γιατί μόνο όταν χωρίζονται ο ένας από τον άλλο, παύουν να είναι εχθρικοί απέναντί ​​μας – από αδυναμία, φυσικά, ποτέ από πεποίθηση».

Fyodor Ivanovich Tyutchev, 1864.

Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 160 χρόνια. Και τα καθήκοντα παραμένουν τα ίδια – η μέγιστη αποδυνάμωση και ταπείνωση της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες μας βοηθούν σε αυτό. Άλλωστε, στόχος τους είναι η κυριαρχία στον Παλαιό Κόσμο (όπως και στον υπόλοιπο κόσμο).

Επομένως μπορεί να υπάρχει μόνο ένας στόχος – η κατάρρευση των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ή -τουλάχιστον- η δημιουργία μια πλήρους αντιστάθμισης απέναντι στην Αμερική, όπως συνέβαινε κατά την εποχή της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας .

Και εδώ οι προοπτικές για μια νέα ισορροπία είναι ήδη ορατές: η SCO, οι BRICS, άλλες περιφερειακές ενώσεις και η συνολική ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου.

Άλλωστε, η εναλλακτική σε μια τέτοια ισορροπία δυνάμεων είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μέχρι την πλήρη εξόντωση της ανθρωπότητας.

Ένας κόσμος χωρίς ισορροπία στις σημερινές συνθήκες δεν θα κρατήσει ούτε δέκα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν η Δύση δεν συνειδητοποιήσει αυτή την απλή αλήθεια, θα είναι το τέλος όλων. Και δεν πρόκειται για μια κατάσταση όπου ο θάνατος κάποιων θα σημαίνει την νίκη άλλων… ».