ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Τραμπ: «Γύρισα το κεφάλι μου την σωστή στιγμή – Σώθηκα από τύχη ή από τον Θεό» – Η πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας

«Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο ήταν 1‰»! - Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του pronews.gr

Ν.Τραμπ: «Γύρισα το κεφάλι μου την σωστή στιγμή – Σώθηκα από τύχη ή από τον Θεό» – Η πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε «ΝΥ Post», και «Washington Examiner» έδωσε τις πρώτες του συνεντεύξεις μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσιλβάνια το Σάββατο, αποκάλυψε πώς έστρεψε το κεφάλι του από το πλήθος για να δει το οτοκιού, προχωρώντας σε μια κίνηση που του έσωσε τη ζωή επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του pronews.gr.

Ο ίδιος είπε: «Σπάνια κοιτάζω μακριά από το πλήθος. Αν δεν το είχα κάνει εκείνη τη στιγμή, δεν θα μιλούσαμε σήμερα, σωστά;».

Συνέχισε: «Το πιο απίστευτο ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να στρίψω, αλλά και να στρίψω την ακριβή στιγμή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι επέζησε «από τύχη ή από τον Θεό».

«Αν κάνω μόνο μισή στροφή, χτυπάει το πίσω μέρος του εγκεφάλου. Στην άλλη μεριά θα περνούσε ακριβώς από [το κρανίο μου].

Και επειδή η ταμπέλα ήταν ψηλά, κοίταξα ψηλά. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι πιθανώς το ένα δέκατο του ενός τοις εκατό (δηλαδή μία τοις χιλίοις), οπότε δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ».

«Το όλο ζήτημα ήταν ένα όγδοο της ίντσας. Το ότι έστριψα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός [ο ένοπλος] δεν θα σταματούσε τον πυροβολισμό, είναι εκπληκτικό. Αρκετά συναρπαστικό. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ».

Μίλησε για τη στιγμή που ύψωσε τη γροθιά του. Είπε ότι ήθελε οι υποστηρικτές του να ξέρουν ότι είναι εντάξει «και ότι η Αμερική συνεχίζει, εμείς προχωράμε, ότι είμαστε δυνατοί».

«Η ενέργεια των ανθρώπων εκεί εκείνη τη στιγμή, απλώς στέκονταν εκεί.

Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς ήταν αυτό, αλλά ήξερα ότι ο κόσμος κοιτούσε. Ήξερα ότι η ιστορία θα το κρίνει αυτό και ήξερα ότι έπρεπε να τους ενημερώσω ότι είμαστε καλά», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Είπα, πρέπει να φύγω, πρέπει να φύγω», σημείωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της πτήσης του στο Μιλγουόκι.

«Δεν ήθελα να με εκτελέσουν. Έχω δει ανθρώπους να εκτελούνται, και δεν είναι καλό. Και δεν είχα πρόβλημα με το περπάτημα ».

Ξεκαθάρισε επίσης το μυστήριο σχετικά με τα παπούτσια του.

Στο βίντεο του πυροβολισμού, καθώς οι πράκτορες προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν από τη σκηνή για ασφάλεια, ακούγεται να λέει: «Περιμένετε, θέλω να πάρω τα παπούτσια μου».

Όπως εξήγησε στη συνέντευξη, «Οι πράκτορες με χτύπησαν τόσο δυνατά που μου βγήκαν τα παπούτσια και τα παπούτσια μου είναι στενά», είπε χαμογελώντας.

Επαίνεσε το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας για τις ηρωικές ενέργειές τους και τους επαίνεσε που πυροβόλησαν τον δράστη ο οποίος ήταν σκαρφαλωμένος σε μία στέγη κοντά στη σκηνή όπου μιλούσε ο Τραμπ.

«Τον έβγαλαν από τη μέση με έναν πυροβολισμό ακριβώς ανάμεσα στα μάτια», είπε ο πρώην πρόεδρος καθώς έδειξε το σημείο.

«Έκαναν φανταστική δουλειά», πρόσθεσε. «Είναι σουρεαλιστικό για όλους μας».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στην απίστευτη φωτογραφία του να σηκώνει τη γροθιά του και να λέει «πολεμήστε» (fight) τρεις φορές καθώς οι πράκτορες προσπαθούσαν να τον βγάλουν από τη σκηνή και να τον οδηγήσουν σε ένα θωρακισμένο SUV.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», είπε ο Τραμπ.

«Έχουν δίκιο αν και δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια εμβληματική εικόνα». Και πρόσθεσε: «Ήθελα απλώς να συνεχίσω να μιλάω, αλλά μόλις με είχαν πυροβολήσει».

Ο γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει κέντρο τραυμάτων, του είπαν ότι δεν έχει δει ποτέ κανέναν να δέχεται πυρά από ένα AR-15 και να επιζεί, θυμάται ο Τραμπ.

«Ευτυχώς ή προς Θεού, πολλοί άνθρωποι λένε ότι χάρη στο Θεό είμαι ακόμα εδώ», είπε.

Χθες στο λεπτομερές ρεπορτάζ του το pronews.gr έγραψε χαρακτηριστικά για την κίνηση με το κεφάλι που έκανε ο Ν.Τραμπ, μία κίνηση που του έσωσε την ζωή:

«Το γύρισμα αυτό και η απόσταση ενός πόντου, που δημιουργήθηκε μεταξύ της σφαίρας και του κεφαλιού, ήταν αρκετά για να μη χάσει τη ζωή του ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Συγκεκριμένα, ο επίδοξος δολοφόνος σημάδευε τον δεξιό κρόταφο του πρώην Αμερικανού προέδρου αλλά αυτός γύρισε το κεφάλι του εντελώς τυχαία, προφανώς κοιτώντας προς κάποιους υποστηρικτές του με αποτέλεσμα όχι μόνο να μειωθεί το μέγεθος του στόχου, αλλά να πετύχει τελικά το δεξί αυτί το οποίο και η σφαίρα διαπέρασε.

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα διεξαχθεί στην πολιτεία Ουισκόνσιν από σήμερα Δευτέρα 15η ως και την Πέμπτη 18η Ιουλίου και θα αποτελέσει εκδήλωση επικείμενης νίκης του Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές καθώς δεν φαίνεται τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να σταματήσει την επάνοδό του στον Λευκό Οίκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.