Η παρακολούθηση ταινιών πορνό κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας είναι μία πρακτική που μπορεί να αποδοκιμάζεται έντονα, όμως αυξάνεται με τα χρόνια, με αποκορύφωμα τα lockdown που έφερε ο κορωνοϊός.
Σύμφωνα με την nypost.com, πλέον φαίνεται να έχει καθιερωθεί έντονα αυτή η πρακτική, ενώ η ιστοσελίδα Sugarcookie πραγματοποίησε έρευνα στις ΗΠΑ, που έδειξε ότι το 60% των εργαζόμενων παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει ταινίες ενηλίκων κατά την εργασία τους. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκαν κι άλλα πράγματα, όπως ότι υπάρχουν δύο ακόμα βασικοί λόγοι, πέρα από την υψηλή λίμπιντο για να δικαιολογηθεί η παραπάνω επιλογή.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία δήλωσε αμέσως ότι βλέπει πορνό στην εργασία γιατί «έχει όρεξη», όμως το ποσοστό αυτό υποχώρησε, όταν έγιναν περισσότερες ερωτήσεις για να εντοπιστούν τα αίτια. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι το άγχος και η βαρεμάρα οδηγούν τους ανθρώπους στην παρακολούθηση ταινιών ενηλίκων στην εργασία, καθώς χαλαρώνουν.
Μάλιστα, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας του Sugarcookie, το 57% των εργαζόμενων έχει αυτοϊκανοποιηθεί εφόσον έχει δει πορνό στην δουλειά, με την πλειοψηφία να είναι γυναίκες σε ποσοστό 72% σε σχέση με τους άντρες.
Οι λόγοι που οδηγούν σε θέαση πορνό στην εργασία
Σύμφωνα με τους ειδικούς που σχολίασαν την έρευνα, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα καταρρίπτουν τον μύθο της αυξημένης λίμπιντο εν ώρα εργασίας και επιβεβαιώνουν τις υποψίες, ότι το αυξημένο άγχος και η βαρεμάρα που μπορεί να βιώνει κάποιος, οδηγούν σε «δημιουργικές» λύσεις.
«Πιστεύω ότι έχουμε αυτή την άποψη ότι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε πορνό στη δουλειά, κατά κάποιο τρόπο αυνανίζεται κρυφά στο γραφείο ή εξαφανίζεται στις τουαλέτες για να αυνανιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Craig Jackson, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Είναι περισσότερο απόσπαση της προσοχής», σημειώνει και προσθέτει ότι «πολλοί εργαζόμενοι σε οργανισμούς αισθάνονται απρόσωποι. Ελλείψει καλής ηγεσίας, αισθάνονται ότι τους παραβλέπουν, υποχρησιμοποιούνται και υποβαθμίζονται». «Το πορνό γίνεται ένας τρόπος να αντιμετωπίσουν το πόσο κοσμική και δυσάρεστη είναι η πραγματικότητα της δουλειάς τους», αναφέρει στη συνέχεια.