ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Νέα στοιχεία για τη δράση της «διαβολικής» νοσοκόμας στη Βρετανία που σκότωσε επτά βρέφη

Είχε χορηγήσει σε νεογέννητο μωρό δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα μορφίνης από την προβλεπόμενη

Νέα στοιχεία για τη δράση της «διαβολικής» νοσοκόμας στη Βρετανία που σκότωσε επτά βρέφη

Η Λούσι Λέτμπι είχε χορηγήσει σε νεογέννητο μωρό μια μεγάλη δόση μορφίνης, δύο χρόνια πριν διαπράξει τον πρώτο της φόνο, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για τη δράση της.

Το βρέφος έλαβε δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα από την προβλεπόμενη στο τέλος της νυχτερινής βάρδιας, τον Ιούλιο του 2013, και θα μπορούσε να είχε πεθάνει αν οι συνάδελφοί της δεν είχαν εντοπίσει το λάθος μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Λέτμπι, μαζί με μια άλλη νοσοκόμα, είχαν προετοιμάσει τη χορήγηση της μορφίνης. Η συνάδελφός της ήταν τόσο ταραγμένη από το περιστατικό που σκέφτηκε να παραιτηθεί, ενώ η Λέτμπι αντέδρασε όταν η αναπληρώτρια διευθύντρια του νοσοκομείου της ανακοίνωσε πως δεν θα μπορούσε να χορηγεί φάρμακα μέχρι να γίνει έρευνα για το περιστατικό.

Μια εβδομάδα αργότερα, η διευθύντρια της μονάδας νεογνών ενημέρωσε τη Λέτμπι ότι μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται με φάρμακα όπως η μορφίνη. Σύμφωνα με τον Guardian, την επόμενη ημέρα η Λέτμπι  έστειλε μήνυμα σε έναν συνάδελφό της, λέγοντας: «Ευτυχώς η Εριάν θεώρησε ότι το θέμα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο έπρεπε. Όλα έχουν επανέλθει στην αρχική τους κατάσταση».

Η έρευνα έφερε επίσης στο φως ένα άλλο περιστατικό, τον Απρίλιο του 2016, όταν η Λέτμπι χορήγησε ένα μη συνταγογραφούμενο αντιβιοτικό. Η ίδια δήλωσε ότι η χορήγηση ήταν «αναπόφευκτη», παρότι περιγράφηκε ως σοβαρό λάθος.

Η Λέτμπι εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία επτά βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων επτά, μεταξύ 2015 και 2016, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Countess of Chester, στην ομώνυμη πόλη, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα θα συνεχιστεί έως τις αρχές του 2025, με τα ευρήματά της να αναμένονται το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.