ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Νέα Ζηλανδία: Διεθνές αεροδρόμιο θέσπισε χρονικό όριο για τους αποχαιρετισμούς… τριών λεπτών

Στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας και η διατήρηση της κυκλοφορίας στη ζώνη αναχωρήσεων

Νέα Ζηλανδία: Διεθνές αεροδρόμιο θέσπισε χρονικό όριο για τους αποχαιρετισμούς… τριών λεπτών

Διεθνές αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία θέσπισε χρονικό περιορισμό τριών λεπτών για τις αγκαλιές και τους αποχαιρετισμούς μεταξύ των επιβατών και των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο κανόνας θεσπίστηκε στα πλαίσια μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διατήρηση της κυκλοφορίας στη ζώνη αναχωρήσεων.

Συγκεκριμένα, πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στη ζώνη αναχωρήσεων του αεροδρομίου στο Ντάνεντιν, μια πόλη στο Νότιο Νησί, προειδοποιεί: «Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά. Για πιο έντονες αποχαιρετισμούς παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το χώρο στάθμευσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Νταν Ντε Μπόνο δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Radio New Zealand (RNZ) ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα στις ζώνες αναχώρησης του αεροδρομίου μπορεί να είναι «αρκετά έντονα» και να περιλαμβάνουν ακόμα και επιβολή προστίμων – κάτι που το αεροδρόμιο ήθελε να αποφύγει.

«Προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο και αυτές οι θέσεις στις αναχωρήσεις, είναι συνήθεις θέσεις για αποχαιρετισμούς» δήλωσε ο Ντε Μπόνο στο RNZ, προσθέτοντας ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αργούσαν πολύ στη ζώνη αποβίβασης.

«Δεν έμενε, έτσι, χώρος για τους άλλους. Το θέμα είναι να δώσουμε τη δυνατότητα και σε άλλους να κάνουν αγκαλιές» εξήγησε.

Μερικές φορές, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούσαν τη ζώνη αναχωρήσεων για να επιδίδονται… και σε ερωτικές πράξεις της τελευταίας στιγμής, δήλωσε ο Ντε Μπόνο. «Τα αεροδρόμια είναι εστίες συναισθημάτων. Το προσωπικό μας έχει δει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια».

Ο διευθυντής του αεροδρομίου σημείωσε ότι η νέα σήμανση «προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση». Επικριτές αναφέρουν σε αναρτήσεις στο Facebook ότι δεν μπορούν να τους υπαγορεύουν πόσο χρόνο επιτρέπεται να αγκαλιάζεται κάποιος, με έναν χρήστη να χαρακτηρίζει τον κανόνα «απάνθρωπο».

Άλλοι έχουν επαινέσει το αεροδρόμιο για τη φιλική του προσέγγιση, την ώρα που τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο εισάγουν τέλη για την αποβίβαση.

«Το αεροδρόμιο δεν θα διαθέτει ειδική μονάδα της αστυνομίας αγκαλιών που θα επιβάλλει τον κανόνα», δήλωσε ο Ντε Μπόνο, με περιπαικτική διάθεση, αλλά το προσωπικό μπορεί να ζητήσει ευγενικά από τους αγκαλιάζοντες να μετακινηθούν στον χώρο στάθμευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είμαστε εδώ για να πούμε στους ανθρώπους για πόσο καιρό πρέπει να αγκαλιάζονται, είναι περισσότερο το μήνυμα ότι, παρακαλώ προχωρήστε και δώστε χώρο στους υπόλοιπους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.