Η υπόθεση «κόμμα Καρυστιανού» κάθε άλλο παρά έχει λήξει...

Ο πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ συντάσσει το Σύνταγμα της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας!

«Ό,τι μας έχει επιβληθεί δεν θα ισχύει πλέον» είπε ο Μ.Ντόντικ

Ο πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ συντάσσει το Σύνταγμα της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας!

Ο πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ αποκάλυψε το Σύνταγμα της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας!

Ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί συνεδρίαση στη Μπάνια Λούκα την Τετάρτη για να συντάξει ένα νέο σύνταγμα για τη Δημοκρατία της Σέρπσκα, με στόχο να εδραιώσει τη συνταγματική της θέση.

Ο Ντόντικ είπε: «Ό,τι μας έχει επιβληθεί δεν θα είναι πλέον δυνατό», ενώ θα εγγυάται την εκπροσώπηση των λαών στην Εθνοσυνέλευση της Βοσνίας.

Ο Ντόντικ τόνισε τη νομιμότητα της Δημοκρατίας της Σέρπσκα στο πλαίσιο των Συμφωνιών του Ντέιτον, υποστηρίζοντας:

«Έχουμε νομιμότητα, η Δημοκρατία της Σέρπσκα είναι μέρος στη διαδικασία του Ντέιτον».

Υποστήριξε ότι το Σύνταγμα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (Β-Ε), που υπογράφηκε από τη Δημοκρατία της Β-Ε χωρίς κροατική ή σερβική έγκριση, μετατράπηκε σε ένα πλαίσιο όπου η Δημοκρατία της Σέρπσκα και η Ομοσπονδία της Β-Ε είναι οι πρωταρχικές οντότητες, μια δομή που λέει ότι έχει υπονομευθεί από μεταγενέστερες μεταρρυθμίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.