ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Ο Ρόμπερτ Κένεντι δίνει την νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ: Κερδίζει σε όλες τις Πολιτείες-κλειδιά

Η πλειοψηφία των υποστηρικτών του Κένεντι επιλέγει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο

Ο Ρόμπερτ Κένεντι δίνει την νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ: Κερδίζει σε όλες τις Πολιτείες-κλειδιά

Η πρόσφατη δημοσκόπηση των «American Values ’24» και «John Zogby Strategies» δείχνει ότι οι υποστηρικτές του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ μετατοπίζονται προς τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντάς του ώθηση στις κρίσιμες πολιτείες-κλειδιά οι οποίες όπως όλοι γνωρίζουν δίνουν και τη νίκη στις εκλογές.

Οι υποστηρικτές του Ρόμπερτ Κένεντι είναι οι πιο συντηρητικοί των λεγομένων κεντρώων ψηφοφόρων, που ψήφιζαν κάποτε Δημοκρατικούς.

Ήταν απολύτως λογικό κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ Τραμπ και Χάρις να επιλέξουν τον πρώτο καθώς την δεύτερη την θεωρούν από αριστερή έως και ακροαριστερή.

Θυμίζουμε ότι ο Κένεντι, αποσύρθηκε από την κούρσα τον Αύγουστο, όταν η εκστρατεία του είχε συγκεντρώσει περίπου το 7% της υποστήριξης των ψηφοφόρων, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Μετά την αποχώρηση του, ο Κένεντι έδωσε την υποστήριξή του στον Τραμπ με τον οποίο θεωρεί ότι έχει αρκετά κοινά σημεία.

Η υποστήριξη του Κένεντι προς τον Τραμπ φαίνεται να αποδίδει καρπούς για τον πρώην πρόεδρο, ιδιαίτερα στις πολιτείες-κλειδιά όπως η Αριζόνα, η Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, η Νεβάδα, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Σύμφωνα με έρευνα των «American Values ’24» και «John Zogby Strategies» έδειξε ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών του Κένεντι τώρα προτιμά τον Τραμπ από την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, η οποία ηγείται του δημοκρατικού ψηφοδελτίου.

Συγκεκριμένα, το 56% των υποστηρικτών του Κένεντι στηρίζει τον Τραμπ, ενώ το 34% υποστηρίζει τη Χάρις.

Επιπλέον, το ένα τρίτο των υποστηρικτών του Κένεντι δήλωσε ότι ενώ δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα στην ψήφο τους, είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να τον υποστηρίξουν.

Σε πολλές πολιτείες-κλειδιά, το προβάδισμα του Τραμπ έναντι της Χάρις μεταξύ των υποστηρικτών του Κένεντι είναι σημαντικό. Για παράδειγμα, στο Μίσιγκαν, το 64,3% των υποστηρικτών του Κένεντι προτιμούν τον Τραμπ, ενώ μόνο το 25% στηρίζει τη Χάρις.

 Στην Πενσιλβάνια, το 61,9% των υποστηρικτών του Κένεντι τείνει προς τον Τραμπ, με το 32% να στηρίζει τη Χάρις.

Άλλες σημαντικές πολιτείες δείχνουν παρόμοιες τάσεις, με τον Τραμπ να προηγείται 51,8% έναντι 31,3% στην Αριζόνα, 54,1% έναντι 34,5% στη Τζόρτζια και 60,4% έναντι 33,8% στο Ουισκόνσιν.

Αυτή η μετατόπιση της υποστήριξης από τη βάση του Κένεντι προς τον Τραμπ θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική.

Η αποχώρηση του Κένεντι από την κούρσα και η επακόλουθη υποστήριξή του προς τον Τραμπ έχει οδηγήσει ορισμένους στο Δημοκρατικό Κόμμα να αναρωτηθούν εάν το Συνέδριο των Δημοκρατικών (DNC) έκρινε σωστά δίνοντας το χρίσμα στην Κάμαλα Χάρις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αρχική απήχηση του Κένεντι προσέλκυσε τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, με το κόμμα να υποτιμά αρχικά την επιρροή των ψηφοφόρων του Κένεντι στην εκλογική κούρσα και την υποστήριξή του τελευταίου προς τον Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.