ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Σ.Λαβρόφ είχε «προβλέψει» την συμφωνία Μακρόν-Αριστεράς: «Ο β’ γύρος στις εκλογές υπάρχει για να χειραγωγούνται οι ψηφοφόροι»!

«Η πορεία των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δεν μοιάζει πολύ με… δημοκρατία»

Ο Σ.Λαβρόφ είχε «προβλέψει» την συμφωνία Μακρόν-Αριστεράς: «Ο β’ γύρος στις εκλογές υπάρχει για να χειραγωγούνται οι ψηφοφόροι»!

Στην Ρωσία ήταν ιδιαίτερα δύσπιστοι ως προς τις πιθανότητες που είχε η Μαρίν Λεπέν για να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση και ουσιαστικά να κυβερνήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει προφητικά πριν μερικές ημέρες ότι θεωρεί πως ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να χειραγωγηθεί ή βούληση των πολιτών.

Συγκεκριμένα είπε: «Η πορεία των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δεν μοιάζει πολύ με… δημοκρατία, ο δεύτερος γύρος σχεδιάστηκε για να χειραγωγήσει τη βούληση των ψηφοφόρων».

Χθες Κυριακή συντελέστηκε μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές… ανατροπές των τελευταίων ετών, με τον συνδυασμό της Μαρίν Λεπέν, η οποία εκπροσωπεί την Δεξιά στη Γαλλία να τερματίζει… στην 3η θέση, ενώ στην αρχή θεωρούνταν ότι κέρδιζε την πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά δεκάδων εδρών από τους Ακροαριστερούς!

Στον προηγούμενο γύρο η Λεπέν ήταν η αδιαμφισβήτητη νικήτρια εξασφαλίζοντας ποσοστό άνω του 33%.

Έτσι λοιπόν στην Μόσχα έλεγαν χαρακτηριστικά:

«Εάν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου αποτελούσαν τη βάση για το σχηματισμό του κοινοβουλίου, θα υπήρχαν πολύ σοβαρές αλλαγές στη Γαλλία».

Αυτό που εννοούσαν στη Μόσχα είναι πως ο δεύτερος γύρος στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές υπάρχει για να «διορθώσει» τις λαϊκές επιλογές του πρώτου γύρου, οι οποίες όμως δεν είναι αρεστές στο Σύστημα και άρα πρέπει με κάποιον τρόπο να ακυρωθούν!

Οι Ρώσοι είχα «δει» τι έρχεται, γιατί προφανώς διέθεταν και την κατάλληλη πληροφόρηση για τις υπόγειες διεργασίες που οδήγησαν σε συμφωνία μεταξύ του Εμμανουήλ Μακρόν και της Αριστεράς για να τον βοηθήσουν να επιβιώσει πολιτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το κλίμα που είχε μεταφέρει από τη Μόσχα ο Θανάσης Αυγερινός, λίγα μόλις λεπτά πριν ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.