ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ο.Σολτς: «Υπό αυτές τις συνθήκες η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ»

Φέρεται πως δεν συμφωνεί με το φερόμενο ως «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι ο Γερμανός καγκελάριος

Ο.Σολτς: «Υπό αυτές τις συνθήκες η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ»

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο Όλαφ Σολτς σε κάθε σενάριο περί ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας μάλιστα πως διαφωνεί απόλυτα με την παράδοση των γερμανικών πυραύλων Taurus στο Κίεβο.

Ολική αλλαγή στάσης 180 μοιρών φαίνεται πως πραγματοποιεί ο καγκελάριος της Γερμανίας καθώς σε σημερινές (24/10) δηλώσεις του εξέφρασε την ανάγκη να τονίσει πως η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να γίνει εφικτή.

Συγκεκριμένα, ο Σολτς μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, ανέφερε πως:

«Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι μια εμπόλεμη χώρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος το γνωρίζει, δεν υπάρχει κάποια διαφωνία στο θέμα αυτό.

Και η πρόσκληση συνήθως συνδέεται αρκετά γρήγορα με την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

[…] Περιγράψαμε μια προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στις συνόδους του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους πέρυσι και στην Ουάσινγκτον αυτό το καλοκαίρι.

Όμως πιστεύω ότι πέρα από αυτό, δεν υπάρχει επί του παρόντος ανάγκη να ληφθεί νέα απόφαση.

[…] Η παράδοση των μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων (σ.σ. Taurus) δεν με βρίσκει σύμφωνο. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.