ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι έκανε τη χάρη σε κυβέρνηση Μητσοτάκη και ΗΠΑ να ορκιστεί στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία»:

«Είναι επαίσχυντο αλλά συμβιβάζομαι» είπε

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι έκανε τη χάρη σε κυβέρνηση Μητσοτάκη και ΗΠΑ να ορκιστεί στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία»:

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, με 77 ψήφους υπέρ και 22 κατά με επικεφαλής το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE και με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Η νέα κυβέρνηση έλαβε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή της χώρας.

Στην τελετή ορκωμοσίας που ακολούθησε της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, τόσο ο Μίτσκοσκι όσο και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν σύμφωνα με το συνταγματικό όνομα της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»,  όπως αυτό έχει οριστεί από την κάκιστη για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών.

 «Ορκίζομαι πως το αξίωμα του πρωθυπουργού/υπουργού θα το ασκώ υπεύθυνα και ευσυνείδητα, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αναφώνησαν ο πρωθυπουργός και οι νέοι υπουργοί, επαναλαμβάνοντας τον όρκο που υπαγόρευσε ο πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, Άφριμ Γκάσι.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσι, στη δευτερολογία του, λίγο πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αιτιολογώντας την επιλογή του να ορκιστεί ως πρωθυπουργός της «Βόρειας Μακεδονίας», χαρακτήρισε ως «επαίσχυντο» τον προσδιορισμό «Βόρεια» στη συνταγματική ονομασία της χώρας του, ο οποίος όμως όπως είπε αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματος της χώρας και με τον οποίο, όπως συμπλήρωσε, «συμβιβάζεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα έκανε τη χάρη στους Αμερικανούς αλλά και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είχε εκτεθεί από τις συνεχόμενες προσφωνήσεις της χώρας το Σκοπίων ως «Μακεδονία», τόσο από τον πρωθυπουργό Χρίστιαν Μίτσκοσκι όσο και από την πρόεδρο, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.