ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τιμή και Δόξα στους Ίκαρους της Κωνσταντινούπολης!
prodeals

Οι 10 πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο: Πώς είναι οι συνθήκες κράτησης (φωτο)

Τις γνωρίζατε;

Οι 10 πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο: Πώς είναι οι συνθήκες κράτησης (φωτο)

Οι φυλακές που ακολουθούν, θεωρούνται ως οι πιο σκληρές του κόσμου, με τις συνθήκες κράτησης να χαρακτηρίζονται ως «χειρότερες και από την κόλαση».

1. Φυλακές Σαν Κουεντίν

san-quentin-1

Ιδρύθηκαν το 1852 και είναι οι παλαιότερες φυλακές στην Καλιφόρνια, στις οποίες μάλιστα εξακολουθεί να εκτελείται και η θανατική ποινή. Παρά την πληθώρα δεσμοφυλάκων, παρατηρούνται πολύ συχνά εξεγέρσεις και περιστατικά έντονης βίας. Σε ειδική έκθεση του 2005, αναφέρεται ότι «είναι επικίνδυνο να ζουν άνθρωποι στις φυλακές Σαν Κουεντίν».

2. Μπανγκ Κουάνγκ BANG KWANG1

Αν και είναι γνωστές και ως «Το Χίλτον της Μπανγκόκ», οι φυλακές Μπανγκ Κουάνγκ δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Ο μύθος λέει ότι τα βασανιστήρια κρατουμένων αποτελούν καθημερινότητα, όπως επίσης και ότι οι θανατοποινίτες ενδέχεται να ενημερωθούν για την εκτέλεσή τους δύο μόλις ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

3. Rikers Island Prison RIKERS ISLAND1

Και μόνο το γεγονός ότι ο Τζον Ρέγιες, άλλοτε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, δήλωσε το 1991 ότι τα περιστατικά βίας και οι δολοφονίες που είχε βιώσει ως αυτόπτης μάρτυρας, του προκάλεσαν μόνιμο άγχος και φόβο, τα περιγράφει όλα. Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων, οι υπεύθυνοι των φυλακών πήραν δραστικά και πολύ αυστηρά μέτρα.

4. Φυλακές Αλκατράζ ALCATRAZ1

Αν και σήμερα αποτελούν αξιοθέατο και υποδέχονται εκατοντάδες επισκέπτες ημερησίως, υπήρξαν εποχές που οι κρατούμενοι δεν ήθελαν ούτε να τις ακούσουν. Βρίσκονται ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο και έχουν μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Πρώτον, διότι κάποτε φιλοξένησαν τον Αλ Καπόνε και δεύτερον διότι οι προσπάθειες απόδρασης είχαν πάντα πολύ άσχημη εξέλιξη.

Η λειτουργία της φυλακής ανεστάλη τον Μάιο του 1963, λόγω της πολύ κακής της φήμης αλλά και του μεγάλου κόστους που απαιτείτο για τη συντήρησή της.

5. ADX-Florence Supermax Facility ADX-Florence-Supermax-Prison 1

Βρίσκονται στο Κολοράντο και έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους κακοποιούς των Ηνωμένων Πολιτειών.

6. La Sante LA SANTE2

Μόνο το 1999 στις φυλακές του Παρισιού αυτοκτόνησαν 124 κρατούμενοι ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τροφίμων που δεν άντεξαν τις συνθήκες που βίωναν.

7. Φυλακή Ντιγιαρμπακίρ DIYABARKIR1

Η συγκεκριμένη τουρκική φυλακή αποτελεί φόβητρο ακόμα και για τους πιο σκληρούς εγκληματίες. Εδώ λειτουργεί ο νόμος των σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν έχουν ίχνος δισταγμού. Σε ένα από τα πολλά ξεσπάσματα έντονης βίας, το 1996, δέκα κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από το ξύλο και άλλοι 23 τραυματίστηκαν σοβαρά.

8. Λα Σαμπανέτα LA SABANETA1

Οι συγκεκριμένες φυλακές βρίσκονται στη Βενεζουέλα όπου οι κρατούμενοι δεν.. αστειεύονται. Δεδομένου βέβαια ότι φιλοξενούν πολύ περισσότερα άτομα από ότι θα έπρεπε (25.000 αντί 15.000) και ότι διαθέτουν μόλις έναν φρουρό για κάθε 150 κρατούμενους, «απαιτείται» έξτρα βία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να επιβληθεί η τάξη.

9. Τάντμορ Tadmor-Prison

Βρίσκεται στη Συρία και έγινε διάσημη από την δολοφονική επίθεση εις βάρος του τότε προέδρου Χαφέζ αλ Άσαντ από μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας, τον Ιούνιο του 1980. Ο Χ.Άσαντ είχε επιβιώσει, κάτι που δεν ίσχυσε όμως για όποιον κρατούμενο έπεφτε στο μάτι των υπαλλήλων, τις πρώτες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας.

10. Φυλακές Καραντίρου CARANTIRU1

Βρίσκονται στη Βραζιλία και θεωρούνται ως οι χειρότερες στον κόσμο από κάθε άποψη. Το 1992, σημειώθηκε επεισόδιο με πρωταγωνιστές κρατούμενους και ξέσπασε γενικότερη ένταση. Οι φρουροί σκότωσαν 102 κρατούμενους προκειμένου να εκτονώσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ένας στους πέντε κρατούμενους είναι φορέας του AIDS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.