Το σημερινό debate στις ΗΠΑ είχε ένα ξεκάθαρο νικητή και αυτός ήταν ο Ντόναντ Τραμπ.

">

Βέβαια όλα τα ΜΜΕ που πρόσκειται στο διευθυντήριο που βρίσκεται πίσω από τους Δημοκρατικούς, έσπευσαν να παρουσιάσουν το «άσπρο μαύρο» και να προσπαθήσουν να πείσουν το κοινό ότι συνέβη το αντίστροφο, δηλαδή ότι κέρδισε η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Μία αστεία δημοσκόπηση του CNN (το οποίο στηρίζει τους Δημοκρατικούς μέχρι θανάτου) αναφέρει ότι το 63% όσων παρακολούθησαν το ντιμπέιτ δήλωσε πως η Χάρις κέρδισε!

Στην ίδια δημοσκόπηση οι Αμερικανοί τηλεθεατές δίνουν ένα πλεονέκτημα 20 ποσοστιαίων μονάδων στον Τραμπ έναντι της Χάρις (55% έναντι 35%) μετά τη συζήτηση για τον χειρισμό της οικονομίας!

Μια διαφορά που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από ό,τι πριν ανέβουν στη σκηνή της Φιλαδέλφειας (δηλαδή αυξήθηκε).

Όλοι γνωρίζουν παγκοσμίως πως οι Αμερικανοί ψηφίζουν πάντα με βάση την τσέπη τους.

Επίσης, το 44% δηλώνει ότι η Χάρις γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα, ενώ το 40% συνεχίζει να επιλέγει τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση τους η Ελένη δείχνει μία μετατόπιση υπέρ της αντιπροέδρου των ΗΠΑ σε σχέση με πριν το debate, όταν το 43% δήλωσε ότι ο Τραμπ κατανοεί καλύτερα τα προβλήματά τους, ενώ το 39% δήλωσε ότι το κάνει η Χάρις.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αντικατοπτρίζουν τις απόψεις για το ντιμπέιτ μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων που συντονίστηκαν και δεν είναι αντιπροσωπευτικά των απόψεων ολόκληρου του εκλογικού κοινού.

Η πλειοψηφία του 82% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ της Τρίτης δήλωσε ότι δεν επηρέασε την επιλογή τους για πρόεδρο.

Ένα άλλο 14% δήλωσε ότι τους έκανε να το ξανασκεφτούν, αλλά δεν άλλαξε τη γνώμη τους, ενώ το 4% δήλωσε ότι άλλαξε τη γνώμη τους σχετικά με το ποιον θα ψηφίσουν.

H πραγματικότητα είναι ότι οι Δημοκρατικοί μετά το debate έχουν πανικοβληθεί και αυτό φαίνεται από το άμεσο αίτημά τους για διεξαγωγή ενός δεύτερου debate αλλά κι από την δήλωση της Μισέλ Ομπάμα της συζύγου του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η Μισέλ Ομπάμα ζήτησε από τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών

«Προτρέπω για άλλη μια φορά όλους να σηκώσουν τα μανίκια τους και να ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ, πάρτε τηλέφωνο, χτυπήστε τις πόρτες, μιλήστε με οποιονδήποτε γνωρίζετε να τους προτρέψετε να ψηφίσουν την Καμάλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλς.

Κάθε ψήφος θα έχει σημασία σε μια κλειστή κούρσα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάθεται κανείς στο περιθώριο. Απλώς διακυβεύονται πάρα πολλά».

Η σύζυγος του πρώην Αμερικανού προέδρου ξέρει ότι το debate δεν πήγε όπως το ήθελα στους Δημοκρατικούς και ζητάει από το στενό κομματικό κύκλο του κόμματος να εφαρμόσει κάθε μέθοδο προπαγάνδα προκειμένου να κερδηθούν έστω και λίγες ψήφοι.

Η πλευρά της αντιπροέδρου αμέσως μετά την λήξη του ζήτησε άμεσα την διενέργεια δεύτερου debate.

Η πλευρά των Δημοκρατικών δεν ήθελε διεξαγωγή δεύτερου debate και αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η αντιπρόεδρος ηττήθηκε κατά κράτος. 

Αριστοτεχνική χαρακτήρισαν στενοί συνεργάτες του Ν.Τραμπ την εμφάνισή του στο debate καθώς γνώριζαν ότι η εμφάνιση του ήταν καταλυτική και επισκιάσει αυτή της αντιπροέδρου και μάλιστα σε ένα εχθρικό κανάλι όπως είναι το ABC.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί το debate στο Fox News, στο οποίο δεν θα τύγχανε μεροληπτικής αντιμετώπισης αλλά δεν θα απολάμβανε όμως την προστασία που έχει εξασφαλισμένη στα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο κόμμα των Δημοκρατικών.

«Είδαμε τον πρόεδρο Τραμπ να παρουσιάζει το τολμηρό του σχέδιο για την Αμερική και πώς θα συνεχίζει να χτίζει πάνω στις επιτυχίες της πρώτης θητείας του» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι σύμβουλοι του Τραμπ Chris LaCivita και Susie Wiles.

Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει δεύτερο debate.

Ο Ν,Τραμπ, δήλωσε πως δεν ξέρει αν αυτό θα γίνει προφανώς για να αναγκάσει την αντιπρόεδρο να πραγματοποιηθεί στο Fox News.

Αν όμως πραγματοποιηθεί εκεί θα φανούν κι άλλες από τις αδυναμίες της Αμερικανίδας αντιπροέδρου και αυτό είναι κάτι που το επιτελείο της δεν το θέλει.

Οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι όντως κρίσιμες καθώς από το αποτέλεσμα τους θα καθοριστεί η μοίρα όλου του πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!