ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Βρυξέλλες αναζητούν τρόπο για να τερματίσουν πρόωρα την ουγγρική προεδρία της ΕΕ

Ενοχλήθηκαν από τις επισκέψεις του Ούγγρου πρωθυπουργού σε Ρωσία και Κίνα

Οι Βρυξέλλες αναζητούν τρόπο για να τερματίσουν πρόωρα την ουγγρική προεδρία της ΕΕ

Η επίσκεψη του Βίκτορ Όρμπαν στη Ρωσία ενόχλησε πάρα πολύ τις ΗΠΑ και την ΕΕ και ήδη αναζητούν τον τρόπο για τον πρόωρο τερματισμό της ουγγρικής προεδρίας!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποσύρει πρόωρα την εκ περιτροπής προεδρία της Ουγγαρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ την 1η Ιουλίου λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην Μόσχα, αναφέρει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico , επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων: Από την στιγμή που η Βουδαπέστη ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, ο Ούγγρος ηγέτης Βίκτορ Όρμπαν πήγε από το Κίεβο για να συναντήσει τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι , στην Μόσχα για συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και στο Πεκίνο (…), πραγματοποιώντας ένα ιλιγγιώδες πρόγραμμα παγκόσμιας διπλωματίας που, γίνεται για να φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία.

Όμως, οι κινήσεις του Ορμπάν έχουν κάνει τους πραγματικούς προέδρους της Ευρώπης να γουρλώνουν τα μάτια τους , με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον προϊστάμενο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να ψέγουν τον Ούγγρο ηγέτη.

«Τα κράτη μέλη είχαν ήδη εκνευριστεί από το σύνθημα «MEGA (σ.σ. Make Europe Great Again/Παραλλαγή του συνθήματος του Ντόναλντ Τραμπ για την Αμερική) (…)», είπε ένας διπλωμάτης της ΕΕ στο POLITICO την Παρασκευή, υπό καθεστώς ανωνυμίας για να συζητήσει το ευαίσθητο θέμα.

Η τακτική του Όρμπαν θα μπορούσε να στραφεί εναντίον του. Οι πρεσβευτές της ΕΕ θα συζητήσουν την προεδρία και τα πρόσφατα ταξίδια του στην συνάντησή τους την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ως ένα πρώτο σημάδι ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα μπορούσαν να περάσουν από τις δημόσιες καταδίκες σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο τον περιορισμό της προεδρίας της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με δεύτερο διπλωμάτη της ΕΕ, υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για τον Όρμπαν. «Θα πρέπει να είναι σαφές ότι εκπροσωπεί μόνο την χώρα του».

(…)

Οι αναλυτές λένε ότι υπάρχουν μηχανισμοί για να στερήσουν από τον Όρμπαν την προεδρία.

«Εάν δείξουν αποφασιστικότητα να απαντήσουν σωστά στη διπλωματία «σοκ και δέους» του Όρμπαν που στοχεύει στο τρολάρισμα και την γελοιοποίηση της ΕΕ, μπορούν να απαλλαγούν από την ουγγρική προεδρία εντός εβδομάδων», έγραψε ο Dániel Hegedűs , ανώτερος συνεργάτης στο German Marshall Fund. .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα χρειαζόταν ειδική πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ξαναγράψει το χρονοδιάγραμμα των εκ περιτροπής προεδριών και να μετατοπίσουν την ημερομηνία έναρξης της επερχόμενης πολωνικής Προεδρίας αρκετούς μήνες πριν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.