ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

ΟΗΕ: «Στα πρόθυρα λιμού βρίσκεται η βόρεια Γάζα»

Τι δείχνουν τα τελευταία ευρήματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την τραγική κατάσταση στη βόρεια Γάζα

ΟΗΕ: «Στα πρόθυρα λιμού βρίσκεται η βόρεια Γάζα»

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η Τζόις Μσούγια, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και την επείγουσα βοήθεια, καθώς όπως υποστήριξε το Ισραήλ έχει εμποδίσει την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα από τις 2 έως και τις 15 Οκτωβρίου.

Μόνο ενός μικρού βεληνεκούς φορτίο τροφίμων και φαρμάκων πέρασε τη Δευτέρα (14/10) σύμφωνα με την ίδια, ωστόσο αυτό δεν αρκεί από μόνο του καθώς τα καύσιμα λιγοστεύουν με αποτέλεσμα να υπάρχει ραγδαία μείωση της λειτουργίας των υποδομών που ακόμη δουλεύουν.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατιωτικός φορέας COGAT, ο οποίος διαχειρίζεται τις διελεύσεις των φορτίων που έρχονται και φεύγουν από τη βόρεια Γάζα, δήλωσε ότι συνολικά 5.840 τόνοι τροφίμων πέρασαν στη Γάζα τις πρώτες 12 ημέρες του Οκτωβρίου.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΗΕ

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των φορτηγών που εισήλθαν στη Γάζα ήταν ο χαμηλότερος από την έναρξη του πολέμου πριν από ένα χρόνο.

Αναλυτικότερα, η Μσούγια δήλωσε ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου το Ισραήλ είχε επιτρέψει μόλις μία από τις 54 προσπάθειες παράδοσης βοήθειας μέσω του Rashid.

Πρόσθεσε ότι τέσσερις ακόμη επιχειρήσεις διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας παρεμποδίστηκαν στην αρχή αλλά εν τέλει κατάφεραν να περάσουν.

Επιπροσθέτως, η γενική γραμματέας τόνισε ότι ενώ η διανομή των αποθεμάτων εντός της βόρειας Γάζας συνεχίζονται, οι προμήθειες μειώνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την μεριά του πάντως το Ισραήλ, αναφέρει ότι θα αποσταλούν άμεσα και με μαζικό τρόπο φορτία με τρόφιμα στους αμάχους με σκοπό να αποφευχθεί ο λιμός στη βόρεια Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.