ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Επικράτηση του Ν.Τραμπ «στα σημεία» κατά της Κ.Χάρις στο debate: «Είσαι η χειρότερη αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ»

Οι Δημοκρατικοί ζήτησαν άμεσα την διεξαγωγή δεύτερου debate αντιλαμβανόμενοι την ήττα τους στο πρώτο

Επικράτηση του Ν.Τραμπ «στα σημεία» κατά της Κ.Χάρις στο debate: «Είσαι η χειρότερη αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ»

Με νίκη «στα σημεία» του πρώην Aμερικανού προέδρου N.Tραμπ έναντι της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, λόγω «στημένης διαιτησίας» έληξε το πολυαναμενόμενο debate, με το σύστημα δημοσκοπήσεων των Δημοκρατικών, πάντως, να αναδεικνύει ως νικήτρια την Κ.Χάρις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλευρά της αντιπροέδρου αμέσως μετά την λήξη του ζήτησε άμεσα την διενέργεια δεύτερου debate.

Η πλευρά των Δημοκρατικών δεν ήθελε διεξαγωγή δεύτερου debate και αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η αντιπρόεδρος ηττήθηκε. 

Αριστοτεχνική χαρακτήρισαν στενοί συνεργάτες του Τραμπ την εμφάνισή του στο debate.

«Είδαμε τον πρόεδρο Τραμπ να παρουσιάζει το τολμηρό του σχέδιο για την Αμερική και πώς θα συνεχίζει να χτίζει πάνω στις επιτυχίες της πρώτης θητείας του» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι σύμβουλοι του Τραμπ Chris LaCivita και Susie Wiles

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την Καμάλα Χάρις «μαρξίστρια».

«Όλα όσα πίστευε πριν από τρία και τέσσερα χρόνια είναι εκτός παραθύρου. Πηγαίνει τώρα στη φιλοσοφία μου. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο να της στείλω ένα καπέλο MAGA».

Και συνέχισε: «Είναι μαρξίστρια. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μαρξίστρια. Ο πατέρας της είναι μαρξιστής καθηγητής οικονομικών. Την δίδαξε καλά».

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έπρεπε να «καθαρίσει το χάος του Ντόναλντ Τραμπ» μετά από τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι άφησε τις ΗΠΑ με «τη χειρότερη ανεργία από τη Μεγάλη Ύφεση».

Φυσικά τίποτε από αυτά δεν ισχύει καθώς ο Ν.Τραμπ, είχε καταστήσει την αμερικανική οικονομία πιο ισχυρή από ποτέ!

Ο Ν. Τραμπ αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβανία λέγοντας ότι «πιθανόν να δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι» εξαιτίας των επιθέσεων που έκαναν οι Δημοκρατικοί.

Είπε μάλιστα ότι τον «έχουν βάλει στο στόχαστρο».

«Πιθανότατα έφαγα μια σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας των πραγμάτων που λένε για μένα», προσθέτει.

«Μιλούν για το ότι είμαι απειλή για τη δημοκρατία, αυτοί είναι η απειλή για τη δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην παράνομη μετανάστευση είπε: «Τι γίνεται με όλους τους ανθρώπους που εισρέουν στη χώρα μας και σκοτώνουν ανθρώπους;».

Αναφέρθηκε στην Καμάλα Χάρις ως ο «τσάρος των συνόρων».

«Δεν θέλει να την αποκαλούν τσάρο των συνόρων, επειδή ντρέπεται για το φαινόμενο των συνόρων», προσθέτει.

Ο Τραμπ κάλεσε μάλιστα την Χάρις στην Ουάσινγκτον για να «υπογράψει ένα νομοσχέδιο για να κλείσουν τα σύνορα».

Σε ό,τι αφορά την σύγκρουση του Ισραήλ με την Χαμάς η Καμάλα Χάρις είπε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά σημειώνει ότι «πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι» έχουν σκοτωθεί.

Λέει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να εργαστούμε γι’ αυτό», προσθέτει.

Η Χάρις «μισεί το Ισραήλ», λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτάται πώς θα διαπραγματευόταν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και απαντά λέγοντας ότι ο πόλεμος «δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ» αν ήταν πρόεδρος.

Λέει επίσης ότι ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε ξεκινήσει, σημειώνοντας ότι γνωρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «πολύ καλά».

Λέει ότι η κ. Χάρις «ξαφνικά μισεί το Ισραήλ».

«Αν είναι πρόεδρος, πιστεύω ότι το Ισραήλ δεν θα υπάρχει μέσα σε δύο χρόνια από τώρα και είμαι αρκετά καλός στις προβλέψεις», προσθέτει.

Η κ. Χάρις χρησιμοποιεί τον αντίλογό της για να επισημάνει ότι υποστηρίζει το Ισραήλ για «ολόκληρη την καριέρα της» και ότι ο κ. Τραμπ «θαυμάζει τους δικτάτορες».

Λέει ότι «θέλει να γίνει δικτάτορας μια μέρα».

«Είναι γνωστό ότι είπε ότι όταν η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία, ήταν πανέξυπνο», προσθέτει.

«Είναι γνωστό ότι αντάλλαξε ερωτικές επιστολές με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και είναι απολύτως γνωστό ότι αυτοί οι δικτάτορες και οι αυτοκράτορες επιθυμούν να γίνετε και πάλι πρόεδρος, επειδή είναι τόσο σαφές ότι μπορούν να σας χειραγωγήσουν με κολακείες και χάρες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτάται πρώτα για το πώς ακριβώς θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του να τερματίσει τον πόλεμο εντός 24 ωρών από την ανάληψη των καθηκόντων του – και αν θέλει η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο.

«Θέλω να σταματήσει ο πόλεμος», λέει, προσθέτοντας ότι η Καμάλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν δεν έχουν κάνει τίποτα για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πρώην πρόεδρος αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ είναι «μέσα για 250 δισ. δολάρια».

Όσο για το πώς ο ίδιος πώς θα σταματούσε τον πόλεμο, λέει: «Όταν θα είμαι εκλεγμένος πρόεδρος, θα μιλήσω στον έναν, θα μιλήσω στον άλλον. Θα τους φέρω μαζί».

Στη συνέχεια απευθύνεται στον Τζο Μπάιντεν.

«Πού είναι ο πρόεδρός μας; Δεν ξέρουμε καν αν είναι πρόεδρος.

«Ο πρόεδρος δεν ξέρει ότι είναι ζωντανός».

«Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να υπενθυμίσω στον πρώην πρόεδρο ότι δεν κατεβαίνετε εναντίον του Τζο Μπάιντεν – κατεβαίνετε εναντίον μου», απαντά η Καμάλα Χάρις.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι συναντήθηκε με Ουκρανούς και Ευρωπαίους ηγέτες για να συζητήσουν και να οργανώσουν την αντίδραση του ΝΑΤΟ.

«Διαφορετικά, ο Πούτιν θα καθόταν στο Κίεβο με τα μάτια του στραμμένα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ξεκινώντας από την Πολωνία», λέει.

«Γιατί δεν λέτε στους 800.000 Πολωνοαμερικανούς εδώ στην Πενσυλβάνια πόσο γρήγορα θα παραιτηθείτε για χάρη της εύνοιας και αυτού που νομίζετε ότι είναι φιλία με… έναν δικτάτορα που θα σας έτρωγε για μεσημεριανό», προσθέτει.

Οι συντονιστές στρέφονται αυτή τη φορά στον Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον αν έχει σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Ν.Τραμπ είπε ότι «έννοιες για ένα σχέδιο» και θα άλλαζε το Οbama Care μόνο αν έβρισκε «κάτι που να είναι καλύτερο και λιγότερο ακριβό».

Στη συνέχεια, η Kamala Harris ερωτάται ποιο είναι το σχέδιό της για την υγειονομική περίθαλψη.

«Αυτό που έχει κάνει ο νόμος για την προσιτή περίθαλψη είναι να εξαλείψει τη δυνατότητα των ασφαλιστικών εταιρειών να αρνούνται την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις», προσθέτει.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει τη νίκη στο debate παρά το γεγονός ότι δεν είχε ακόμα τελειώσει αλλά φαινόταν ολοφάνερα η επικράτηση του πρώην Αμερικανού προέδρου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πραγματοποίησε μια αριστουργηματική εμφάνιση στο ντιμπέιτ απόψε, διώκοντας το ιστορικό αποτυχίας της Καμάλα Χάρις που πλήττει τους Αμερικανούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Είδαμε τον πρόεδρο Τραμπ να εκθέτει το τολμηρό όραμά του για την Αμερική και πώς θα συνεχίσει να βασίζεται στις επιτυχίες της πρώτης θητείας του με την υπερτροφοδότηση της οικονομίας, τη διασφάλιση των συνόρων και το σταμάτημα του εγκλήματος που καταστρέφει τις κοινότητες σε όλη τη χώρα.

«Αντίθετα, το όραμα της Καμάλα για την Αμερική ήταν μια σκοτεινή υπενθύμιση των καταπιεστικών, μεγάλων κυβερνητικών πολιτικών του Τζο Μπάιντεν που θέλει να συνεχίσει. Υψηλός πληθωρισμός, πορώδη σύνορα που επιτρέπουν σε εγκληματίες και τρομοκράτες να τα διασχίζουν και να είναι μαλακή στο έγκλημα – αυτό εκπροσωπεί η Καμάλα.

«Η επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη- ο πρόεδρος Τραμπ ήταν ο ξεκάθαρος νικητής απόψε και θα κερδίσει για την Αμερική όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο».

Η Κάμαλα Χάρις προσπάθησε να επαναφέρει το γνωστό ψευδές αφήγημα της «κλιματικής αλλαγής» με το οποίο το διευθυντήριο που κρύβεται πίσω από τους Δημοκρατικούς επιχειρεί να επιβάλει τον απόλυτο έλεγχο σε όλο τον κόσμο.

«Είμαι υπερήφανη που ως αντιπρόεδρος τα τελευταία τέσσερα χρόνια επενδύσαμε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας, ενώ παράλληλα αυξήσαμε την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου σε ιστορικά επίπεδα», λέει.

Η κ. Χάρις λέει επίσης ότι ενθαρρύνει την ανάπτυξη της αμερικανικής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι «χτίζουν μεγάλα εργοστάσια αυτοκινήτων στο Μεξικό, που σε πολλές περιπτώσεις ανήκουν στην Κίνα».

«Αυτό που έχουν δώσει στην Κίνα είναι απίστευτο».

Οι δύο υποψήφιοι έχουν δύο λεπτά για να κάνουν τις τελικές τους δηλώσεις.

Πρώτη μίλησε η Καμάλα Χάρις…

Ξεκινά λέγοντας ότι οι τηλεθεατές θα έχουν ακούσει δύο «πολύ διαφορετικά» οράματα για τις ΗΠΑ.

Λέει ότι το ένα «επικεντρώνεται στο μέλλον και το άλλο στο παρελθόν».

«Αλλά, δεν θα γυρίσουμε πίσω», προσθέτει.

Λέει ότι έχει ένα όραμα που κατανοεί τις προσδοκίες και τα όνειρα του αμερικανικού λαού και ότι θα δημιουργήσει μια «οικονομία ευκαιριών».

Απαριθμεί επίσης μια σειρά από πολιτικές, μεταξύ των οποίων η επένδυση στις μικρές επιχειρήσεις, η στήριξη των νέων οικογενειών και «η διατήρηση της θέσης της Αμερικής στον κόσμο».

Ορκίζεται να είναι ένας πρόεδρος που θα «προστατεύσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες», λέγοντας ότι αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της γυναίκας να λαμβάνει αποφάσεις για το σώμα της.

Αναφερόμενη στην εποχή της ως εισαγγελέας, λέει ότι «είχε μόνο έναν πελάτη – τον λαό».

Λέει ότι ποτέ δεν ρώτησε τα θύματα ή τους μάρτυρες αν είναι Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί, και πάντα ρωτούσε μόνο αν είναι εντάξει.

«Αυτό το είδος προέδρου χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή», προσθέτει.

«Σκοπεύω να είμαι ένας πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και να επικεντρωθώ στο τι μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα 10 και 20 χρόνια για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας επενδύοντας σε εσάς τώρα», καταλήγει.

Στην συνέχεια εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ την τελική του ομιλία.

«Ξεκίνησε λοιπόν λέγοντας ότι θα κάνει αυτό, θα κάνει εκείνο, θα κάνει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα – γιατί δεν τα έχει κάνει;» λέει.

«Είναι εκεί για 3,5 χρόνια. Είχαν 3,5 χρόνια για να φτιάξουν τα σύνορα. Είχαν 3,5 χρόνια για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και όλα αυτά για τα οποία μιλήσαμε. Γιατί δεν τα έχει κάνει;

«Θα έπρεπε να φύγει αμέσως τώρα, να κατέβει στον Λευκό Οίκο, να πάει στο Καπιτώλιο, να τους συγκεντρώσει όλους μαζί και να κάνει τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν τα έχετε κάνει – και δεν θα τα κάνετε», είπε.

Ο κ. Τραμπ κλείνει την ομιλία του λέγοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι «ο χειρότερος πρόεδρος» και ότι η κ. Χάρις «η χειρότερη αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας».

Με αυτό ολοκληρώνεται η ομιλία του και το ζευγάρι αποχωρεί από τη σκηνή χωρίς να μιλήσει ή να ανταλλάξει χειραψία, όπως έκανε στην αρχή του debate.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία και κατήγγειλε τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι και επέλεξαν πλευρά.

«Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου debate (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!», ανέφερε ο N.Tραμπ μέσω του Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή ήταν η έβδομη τηλεμαχία του είδους στην οποία πήρε μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.