ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έλεγε πως τα βίντεο που έδειχναν τον Τ.Μπάιντεν να έχει διανοητικά προβλήματα ήταν… «ψεύτικα»

Οι Δημοκρατικοί έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα

Όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έλεγε πως τα βίντεο που έδειχναν τον Τ.Μπάιντεν να έχει διανοητικά προβλήματα ήταν… «ψεύτικα»

Ο ελληνικός λαός έχει μία παροιμία η οποία λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», που σημαίνει ότι ξεσκεπάζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό αποδείχτηκε στην περίπτωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Κάριν Ζαν Πιέρ, έλεγε πως τα βίντεο που έδειχναν τον Τ.Μπάιντεν να έχει διανοητικά προβλήματα ήταν… «ψεύτικα».

Δυστυχώς για την κυβέρνηση Μπάιντεν αλλά και για ολόκληρο το κόμμα των Δημοκρατικών, η προσπάθειά τους να κρύψουν την κατάσταση του Αμερικανού προέδρου «έσκασε» πάνω τους στη χειρότερη στιγμή.

Γιατί το debate εκτός του ότι είναι σε ζωντανή μετάδοση το παρακολουθούσε σχεδόν ολόκληρη η Αμερική.

Και όμως μόλις μία εβδομάδα πριν, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μόνο που δεν ήταν έτοιμη να ασκήσει… ποινικές διώξεις σε όσους τολμούσαν να πιστεύουν στα μάτια τους!

Ο Λευκός Οίκος λοιπόν την Δευτέρα, στις 17 Ιουνίου, είχε δώσει μία απάντηση, σε όσους επικαλέστηκαν πρόσφατα βίντεο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι είναι διανοητικά ανάπηρος και σωματικά αδύναμος, λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάριν Ζαν Πιέρ «κατήγγειλε» ορισμένα από τα βίντεο του Μπάιντεν, στα οποία φαίνεται να μην ανταποκρίνεται ή φαίνεται να περιπλανιέται μόνος του, ότι τροποποιήθηκαν και είναι «ψεύτικα και φθηνά».

Τι είναι λοιπόν τα φτηνά, πλαστά;

Είναι θύμα ο 81χρονος Μπάιντεν; Και σε τι διαφέρουν από τα deepfakes; Τι είναι τα φτηνά ψεύτικα; Ο όρος «φτηνό ψεύτικο» δημιουργήθηκε από την Britt Paris και την Joan Donovan, συν-συγγραφείς των Deepfakes και Cheap Fakes: The Manipulation of Audio and Visual Evidence.

Οι δημιουργοί φτηνών πλαστών παίρνουν βίντεο από πραγματική πηγή και τα επεξεργάζονται χειροκίνητα — αλλάζοντας αυτό που φαίνεται σε αυτά και αφαιρώντας ακόμη και μέρη που προσδίδουν περιεχόμενο σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Οι φτηνές απομιμήσεις απαιτούν ελάχιστη επεξεργασία και καμία σημαντική τεχνολογία.

Το μόνο που χρειάζονται είναι τεχνικές όπως η επιβράδυνση ενός βίντεο ή η γρήγορη δημιουργία του, η περικοπή τμημάτων του βίντεο ή η αποκοπή ενός μέρους της πλήρους διάρκειας.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Μπάιντεν ήθελε επικοινωνιακά στους ψηφοφόρους της (γιατί όσοι δεν την ψηφίζουν έτσι κι αλλιώς δεν την πιστεύουν), να δώσει ένα κίνητρο ότι οι «κακοί» Ρεπουμπλικάνοι διαβάλουν τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Αποδείχτηκε όμως ότι δεν είναι έτσι και ότι όλα αυτά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν δημοσίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν αληθινά.

Τώρα είναι ο ίδιος ο Λευκός Οίκος που πρέπει να λογοδοτήσει δημοσίως όχι μόνο για την κατάσταση του Αμερικανού προέδρου, την οποία σίγουρα γνωρίζουν άπαντες, αλλά και γιατί επιχείρησε να συκοφαντήσει όσους την έβλεπαν και εξέφραζαν ανοιχτά τις απορίες τους και τις ανησυχίες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.