ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας οδηγεί σε Γ’ ΠΠ – Η λέξη “ειρήνη” έχει μετατραπεί σε βρισιά»

«Ο πλανήτης χωρίζεται σε δύο μπλοκ»

Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας οδηγεί σε Γ’ ΠΠ – Η λέξη “ειρήνη” έχει μετατραπεί σε βρισιά»

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σίγιαρτο δήλωσε ότι «είναι λάθος ότι η ειρήνη έχει γίνει κάτι σαν καταραμένη λέξη στην διεθνή πολιτική» και πρόσθεσε ότι οδηγούμαστε σε Γ’ ΠΠ, από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Οι μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η σύγκρουση στην Μέση Ανατολή κινδυνεύουν να κλιμακωθούν και θα μπορούσαν «να υπονομεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Σίγιαρτο στην πρόσφατη ομιλία του στην Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη!

 «Η Ανθρωπότητα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με δύο «θλιβερά» σενάρια εάν οι εντάσεις συνεχίσουν να αυξάνονται:

Το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου ή ο κόσμος να χωριστεί ξανά σε μπλοκ», προειδοποίησε.

Και για τα δύο σενάρια το pronews.gr έχει προειδοποιήσει με εκτενή αρθογραφία επί σειρά ετών (είναι το μόνο ελληνικό ΜΜΕ το οποίο είχε προβλέψει την δημιουργία δύο μπλοκ στον πλανήτη, όπου στο ένα θα κυριαρχούν η Ρωσία με την Κίνα και στο άλλο θα κυριαρχούν οι ΗΠΑ).

Το ερώτημα τώρα είναι εάν τέτοια αποτελέσματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν και «αν η παγκόσμια υπέρ της ειρήνης πλειοψηφία μπορεί να διασφαλίσει ότι η λέξη «ειρήνη» δεν χρησιμοποιείται ως «βρισιά» στην διεθνή πολιτική», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συνήθως υποστηρίζουν την διπλωματία και τις ειρηνικές λύσεις σε ορισμένους πολέμους, αν βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη, αλλά σήμερα, δυστυχώς, ένας πόλεμος διεξάγεται στην Ευρώπη και όσοι υποστηρίζουν την ειρήνη αμέσως στιγματίζονται», είπε.

Σύμφωνα με τον Σίγιαρτο, εκείνοι που ζητούν μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση χαρακτηρίζονται «μαριονέτες του Πούτιν και Ρώσοι κατάσκοποι, παρόλο που η ίδια η Ευρώπη ρίχνει λάδι στην σύγκρουση».

Το διεθνές πολιτικό σύστημα πρέπει να υποστεί μια θεμελιώδη αλλαγή για να επιλυθούν τα τρέχοντα προβλήματα, και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν να παίξουν «μεγάλο ρόλο» σε αυτό, υποστήριξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η διπλωματία θα πρέπει να παρέχει τα εργαλεία για την χάραξη διεθνών πολιτικών, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στον διάλογο… Πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες δυσφήμισης όσων υποστηρίζουν την ειρήνη», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.