Μεγάλη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Παρίσι μεταξύ κυβέρνησης και τοπικών αρχών για τα ιπτάμενα ταξί που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

">

«Πράσινο φως» άναψε η γαλλική κυβέρνηση στη δημιουργία μίας εξέδρας στο Παρίσι και συγκεκριμένα στον ποταμό Σηκουάνα, που θα επιτρέπει την απογείωση και την προσγείωση ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημάρχου Αν Ινταλγκό η οποία κατέθεσε προσφυγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισιού είχε ήδη αντιταχθεί στο σχέδιο αυτό και ο Δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας θα προσβάλει ενώπιον της δικαιοσύνης την κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη (9/7) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το περιβάλλον της Αν Ινταλγκό.

Τι προβλέπει η άδεια για τα ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι
Με την κυβερνητική έγκριση πρόκειται να επιτραπούν δωρεάν πτήσεις επίδειξης.

Η εκμετάλλευση της εξέδρας, η οποία θα βρίσκεται πάνω σε μια φορτηγίδα στο Σηκουάνα, «θα μπορεί να γίνει μέχρι το αργότερο τις 31 Δεκεμβρίου 2024», διευκρινίζεται στην εν λόγω απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, το πράσινο φως της οποίας για το πείραμα αυτό αναμενόταν εδώ και μήνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 26 Ιουλίου στη γαλλική πρωτεύουσα.