ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παρίσι: Μέταλ μουσική και όπερα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (βίντεο)

Οι «Gojira» και η Μαρίνα Βιότι «έκλεψαν» την παράσταση

Παρίσι: Μέταλ μουσική και όπερα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (βίντεο)

Μέταλ μουσική μαζί με όπερα για πρώτη φορά σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων. Στη σκηνή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε η γαλλική μπάντα Gojira, μαζί με την τραγουδίστρια της όπερας Μαρίνα Βιότι.

Όπερα και μέταλ μαζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 -Ποιοι είναι οι Gojira και η Μαρίνα Βιότι.

Η Βιότι και οι Gojira ένωσαν στοιχεία όπερας και μέταλ μουσικής στη σκηνή της τελετής έναρξης και το συγκρότημα έγινε το πρώτο του «σκληρού ήχου» που παίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ένα εντυπωσιακό σόου με φωτιές.

Οι Gojira θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά μέταλ συγκροτήματα και έχουν κερδίσει υποψηφιότητες για Grammy για τα άλμπουμ τους «Magma» και «Fortitude».

Η τετραμελής μπάντα ιδρύθηκε από τα αδέλφια Joe και Mario Duplantier στη νοτιοδυτική γαλλική κοινότητα Ondres το 1996 με το όνομα Godzilla.

Το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε Gojira, το ιαπωνικό όνομα του φανταστικού τέρατος που έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη πριν από 70 χρόνια, το 2001, για τα πνευματικά δικαιώματα.

Οι Gojira κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, «Terra Incognita», την ίδια χρονιά.

Οι Gojira έχουν έκτοτε λάβει τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Grammy

Το 2019, η Βιότι βραβεύτηκε ως καλύτερη νέα τραγουδίστρια της χρονιάς στα διάσημα International Opera Awards του Λονδίνου. Παράλληλα με την ικανότητά της να παίζει φλάουτο και με τα οπερετικά φωνητικά της, έχει πειραματιστεί με την τζαζ, το γκόσπελ και το χέβι μέταλ, πριν καταλήξει στην όπερα.

Οι Gojira έχουν παίξει σε περιοδείες με πολύ διάσημα συγκροτήματα, όπως οι Metallica και οι Slipknot, ενώ έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα.

Η τραγουδίστρια της κλασικής όπερας Μαρίνα Βιότι και το μέταλ συγκρότημα Gojira ερμήνευσαν το «Ah, ça ira», ένα διάσημο τραγούδι που τραγουδούσαν οι Γάλλοι επαναστάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθησε η Βιότι, η Συμφωνική Ορχήστρα του Παρισιού και η χορωδία της, τραγουδώντας τη διάσημη άρια από την Κάρμεν του Georges Bizet: L’amour est un oiseau rebelle (επίσης γνωστή ως «La Habanera»).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.