ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Πάρτι» στη Βρετανία για τα… δύσκολα παιδικά χρόνια του Ρ.Σούνακ: «Δεν μου έδιναν συνδρομητική τηλεόραση»

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη

«Πάρτι» στη Βρετανία για τα… δύσκολα παιδικά χρόνια του Ρ.Σούνακ: «Δεν μου έδιναν συνδρομητική τηλεόραση»

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για τα «ταπεινά» παιδικά του χρόνια, καθώς προσπαθεί να προσεγγίσει φτωχότερα στρώματα των Βρετανών ψηφοφόρων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός του οποίου η οικογένεια εκτιμάται ότι είναι πλουσιότερη από αυτή του βασιλιά Καρόλου, δήλωσε ότι ως παιδί αναγκάστηκε να στερηθεί «πολλά πράγματα», όπως το τηλεοπτικό κανάλι Sky TV, όταν ρωτήθηκε εάν βρίσκεται σε επαφή με τα βάσανα των καθημερινών ανθρώπων.

Ο Σούνακ, γιος ενός γιατρού και μιας φαρμακοποιού, είναι ο πλουσιότερες πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας χάρη στην καριέρα του στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του, της οποίας ο πατέρας ίδρυσε την ινδική εταιρία υπηρεσιών IT Infosys.

Η δήλωση του Σούνακ για τα «δύσκολα» παιδικά του χρόνια

Σε συνέντευξή του στο ITV που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, Τετάρτη, ο Σούνακ επικαλέστηκε την άρνηση των γονιών του να πληρώσουν για το συνδρομητικό κανάλι ως ένα παράδειγμα αυτών που αναγκάστηκε να «στερηθεί» διότι, όπως είπε, έπρεπε να κάνουν θυσίες για να πληρώσουν για την εκπαίδευσή του.

Κληθείς να δώσει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από κάτι που στερήθηκε ως παιδί, δήλωσε: «Υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα ήθελα ως παιδί, αλλά δεν μπορούσα να έχω. Το γνωστό Sky TV, αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν είχαμε μεγαλώνοντας».

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την προσωπική περιουσία του Σούνακ για να τον κατηγορήσει ότι δεν έχει επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βρετανία.

Η περιουσία της οικογένειας του Σούνακ εκτιμάται ότι έχει καθαρή αξία άνω των 650 εκατ. λιρών (828 εκατ. δολαρίων), γεγονός που τον τοποθετεί στην 245η θέση στον κατάλογο “Rich List” για το 2024 των Sunday Times, με τους πλουσιότερους Βρετανούς, μπροστά από τον βασιλιά Κάρολο που είναι στην 258η θέση.

«Γλέντι» στο διαδίκτυο για την δήλωση Σούνακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έγινε δέκτης καυστικών σχολίων από πλήθος χρηστών στο διαδίκτυο.

Τώρα μάλιστα έχει δημιουργηθεί μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για το «Rishi Sunak’s Sky TV Fund» ως μια καμπάνια για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση για τη φτώχεια των τροφίμων Trussell Trust, μετέδωσε η Daily Mail.

Ο Σούνακ πιέστηκε για το πώς μπορεί να καταλάβει πώς είναι για τις βρετανικές οικογένειες που παλεύουν με την κρίση του κόστους ζωής, δεδομένου ότι είναι «πλουσιότερος από τον βασιλιά».

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ως παιδί η οικογένειά του στερήθηκε «πολλά πράγματα» και είπε ότι οι γονείς του έβαλαν όλα τα χρήματά τους στην εκπαίδευσή του στο Winchester College, που κόστιζε 52.000 λίρες ετησίως, επειδή ήταν «προτεραιότητα», αναφέροντας ότι στερήθηκε την τηλεόραση Sky TV ως παιδί, ώστε οι γονείς του να μπορούν να πληρώσουν τα ακριβά δίδακτρα του ιδιωτικού σχολείου
«Παρακαλώ κάντε δωρεά σε αυτόν τον έρανο. Όλα τα χρήματα θα πάνε στο Trussell Trust για να βοηθήσουν ανθρώπους που, όπως ο νεότερος Ρίσι και εξαιτίας του μεγαλύτερου Ρίσι, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Παρέχουν τρόφιμα και υποστήριξη σε όσους έχουν απελπιστική ανάγκη στο Ηνωμένο Βασίλειο». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.