ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 1.000 ετών – Τα μαλλιά της ήταν άθικτα (βίντεο)

Η μούμια βρέθηκε μαζί με δύο κεραμικά αγγεία και υφάσματα

Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 1.000 ετών – Τα μαλλιά της ήταν άθικτα (βίντεο)

Μια μούμια 1.000 ετών ανακαλύφθηκε στο Περού, με τα μαλλιά άθικτα, καθιστή με λυγισμένα τα γόνατα.

Η μούμια, η οποία ανακαλύφθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Huaca Pucllana στην αριστοκρατική γειτονιά Μιραφλόρες, στη Λίμα του Περού, βρέθηκε μαζί με δύο κεραμικά αγγεία και υφάσματα.

Η ανακάλυψη αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά αρχαίων ανακαλύψεων που έγιναν στο Περού φέτος.

«Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακριβώς στην καρδιά του Μιραφλόρες, στο κέντρο της πόλης, περιτριγυρισμένο από σύγχρονα κτίρια και κατασκευές, ένας σημαντικός χώρος εξακολουθεί να διατηρείται», δήλωσε η επικεφαλής αρχαιολόγος Mirella Ganoza.

Η Ganoza σημείωσε ότι η μούμια είχε μακριά μαλλιά και βρέθηκε καθιστή με λυγισμένα πόδια.

Τα υπολείμματα της αρχαίας μορφής βρέθηκαν επίσης με το σαγόνι και τα μακριά μαλλιά της να διατηρούνται ακόμη.

Η μούμια θεωρείται ότι χρονολογείται από το 1.000 μ.Χ. και ανήκει στον πολιτισμό Yschsma, οι κάτοικοι του οποίου ζούσαν νότια της Λίμα.

«Η ανακάλυψη αυτή βοηθά να συμπληρώσουμε τις πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον πολιτισμό Ychsma», δήλωσε ο Ganoza.

Η ανακάλυψη είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από ανακαλύψεις μουμιών συμπεριλαμβανομένης της ανακάλυψης τον Ιούνιο στην κορυφή ενός λόφου μιας μούμιας που βρέθηκε περιτριγυρισμένη από φύλλα κακάο.

Τον Μάρτιο, ένας Περουβιανός συνελήφθη και κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή ιστορικής κληρονομιάς, αφού βρέθηκε στην κατοχή του μια μούμια ηλικίας 600 έως 800 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τοποθεσία Huaca Pucllana θεωρείται αρχαιολογικό «χρυσωρυχείο» και οι αρχαιολόγοι αναμένουν ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πολλά ακόμη αντικείμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.