ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Ποια εξωτερική πολιτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση των Εργατικών έναντι Ρωσίας-Ουκρανίας και ΕΕ

Τι αναφέρει το μανιφέστο του κόμματος

Ποια εξωτερική πολιτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση των Εργατικών έναντι Ρωσίας-Ουκρανίας και ΕΕ

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας κέρδισε με ευκολία τις εθνικές εκλογές της Πέμπτης και επέστρεψε στην εξουσία μετά από 14 χρόνια αντιπολίτευσης με τον Κιρ Στάρμερ να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Όλων η απορία είναι τι θα αλλάξει ως προς την βρετανική εξωτερική πολιτική με τη κυβέρνηση των Εργατικών στην εξουσία.

Ακολουθεί το μανιφέστο του κόμματος ως προς την εξωτερική πολιτική:

Οι Εργατικοί έχουν υποσχεθεί ότι η Βρετανία θα παραμείνει εκτός ΕΕ, χωρίς επιστροφή στην ενιαία αγορά, την τελωνειακή ένωση ή την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων.

Όμως, οκτώ χρόνια αφότου η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης, θέλει να επαναφέρει τη σχέση με το ευρωπαϊκό μπλοκ και επιδιώκει να εμβαθύνει τους δεσμούς, μεταξύ άλλων με την άρση των περιττών φραγμών στο εμπόριο.

Έχει δηλώσει ότι θέλει να διαπραγματευτεί μια κτηνιατρική συμφωνία για να αποτρέψει περιττούς συνοριακούς ελέγχους και να εξασφαλίσει μια συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης για τα επαγγελματικά προσόντα.

Οι Εργατικοί σχεδιάζουν να επιδιώξουν ένα νέο σύμφωνο ασφαλείας Βρετανίας-ΕΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανοικοδόμηση των σχέσεων με βασικούς Ευρωπαίους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Θα επιδιώξει επίσης νέες διμερείς συμφωνίες.

Οι Εργατικοί δήλωσαν ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δήλωσαν επίσης ότι η δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ ως ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ασφάλειας είναι «ακλόνητη».

Σχεδιάζει να συνεργαστεί με συμμάχους για την οικοδόμηση, την ενίσχυση και τη μεταρρύθμιση του ΝΑΤΟ και άλλων πολυμερών θεσμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, της G7, της G20 για την αντιμετώπιση νέων παγκόσμιων προκλήσεων.

Οι Εργατικοί έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τη στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και πολιτική υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία.

Είπε ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες να ζητηθεί από τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τον πόλεμο, υποστηρίζοντας τις εκκλήσεις για ένα Ειδικό Δικαστήριο για την επίθεση στην Ουκρανία καθώς και τη συνεργασία με τους συμμάχους για να καταστεί δυνατή η κατάσχεση και η επαναχρησιμοποίηση παγωμένων ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Άρα στο σημαντικότερο ζήτημα που είναι αυτό το οποίο έχει φέρει την ακρίβεια στην Βρετανία και σε όλες τις δυτικές χώρες, δηλαδή στη συνεχή παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία και την συνέχιση των αντι-ρωσικών κυρώνσεων, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.

Αν αυτό δε συμβεί, τότε πως φιλοδοξεί το Εργατικό Κόμμα να αλλάξει προς το καλύτερο τα οικονομικά δεδομένα για τον μέσο Βρετανό;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.