ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

«Πόλεμος» μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας για την αυθεντικότητα του ντονέρ

Και για το ποιος έχει την «σωστή συνταγή»

«Πόλεμος» μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας για την αυθεντικότητα του ντονέρ

Έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας για το που «ανήκει» το ντονέρ και ποιος γνωρίζει την «σωστή συνταγή».

Η ρήξη ανάμεσα σε Τουρκία και Γερμανία για το ντονέρ έχει έρθει μετά το τουρκικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατοχύρωση της «εγγυημένης παραδοσιακής σπεσιαλιτέ».

Το αίτημα υπεβλήθη από την Διεθνή Ομοσπονδία Ντονέρ (Udofed) η οποία εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και επιδιώκει να ορίσει αυστηρά ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο «ντονέρ», ποια ποσότητα υλικών θα χρησιμοποιείται, ποιο είδος κρέατος και ποια μπαχαρικά.

«Το κεμπάπ είναι κομμάτι της Γερμανίας. Ο καθένας πρέπει να μπορεί εδώ να αποφασίζει μόνος του πώς το παρασκευάζει», παρενέβη στην διένεξη ο τουρκικής καταγωγής ομοσπονδιακός υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έζντεμιρ και πρόσθεσε ότι το τουρκικό αίτημα έγινε στην Γερμανία δεκτό «με έκπληξη». Το υπουργείο του προειδοποίησε επιπλέον ότι, αν γίνει δεκτό το αίτημα της Udofed, «οι οικονομικές συνέπειες στον γερμανικό γαστρονομικό τομέα θα είναι τεράστιες».

Ο σεφ εστιατορίου στο Βερολίνο Μπιρόλ Γιαγκτζί εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία ότι η τουρκική πλευρά θα θέλει να επιβάλει την χρήση μόνο πρόβειου κρέατος ή κοτόπουλου, αν και στην Γερμανία το ντονέρ παρασκευάζεται με μοσχαρίσιο κρέας.

«Το ντονέρ καταναλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να υπαγορεύει στους άλλους τι πρέπει να κάνουν», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γερμανικό σωματείο ξενοδοχείων/εστιατορίων DEHOGA επισημαίνει ακόμη τον κίνδυνο «έλλειψης σαφήνειας και διαφάνειας», «δυσκολιών νομικής οριοθέτησης» και «πλήθους μελλοντικών διαφορών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.