ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πώς δολοφονήθηκε ο Χανίγια – Που βρισκόταν και πως το γνώριζαν οι δολοφόνοι του

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC το κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο Χανίγια επλήγη από βλήμα αέρος

Πώς δολοφονήθηκε ο Χανίγια – Που βρισκόταν και πως το γνώριζαν οι δολοφόνοι του

Απάντηση στις συνθήκες κάτω από την οποίες έχασε την ζωή του ο ηγέτης της Χαμάς δίνει το βρετανικό BBC σύμφωνα με το οποίοι η δολοφονία του Ισμαήλου Χανίγια έγινε με κατευθυνόμενο πύραυλο που στόχευε την ιδιωτική του κατοικία στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με πηγές  από το σαουδαραβικό πρακτορείο Al Hadath, τις οποίες αναπαράγει  το BBC, ο πύραυλος έπληξε το κτήριο γύρω στις 2:00 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (23:30 BST).

Τις ίδιες πληροφορίες επικαλούνται και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το Fars News, το οποίο συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, αναφέρει επίσης ότι ο Χανίγια βρισκόταν σε μια κατοικία βετεράνων στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης και ότι σκοτώθηκε από «βλήμα αέρος – εδάφους», το οποίο εκτοξεύθηκε  πιθανότατα από F – 35i .

Οι έρευνες από τις ιρανικές αρχές για τη δολοφονία και τα ευρήματα, συνεχίζονται και αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, ο Χανίγια σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του σε ισραηλινή επιδρομή στο σπίτι του. Οι δολοφόνοι γνώριζαν με λεπτομέρεια το πρόγραμμα του Χανίγια και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πληροφορήθηκαν πότε έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο.  

Οι φόβοι και οι ανησυχίες για ευρύτερη περιφερειακή ανάφλεξη εντείνονται. Και το γεγονός πως οι δράστες επίλεξαν να χτυπήσουν και τελικά να δολοφονήσουν τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, στην Τεχεράνη, πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα για κλιμάκωση του πολέμου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Χαμάς έκανε λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του» , στρέφοντας όλα τα βλέμματα, αναπόφευκτα, στο Ισραήλ, το οποίο «ορκίστηκε» να κυνηγήσει και να τιμωρήσει όλους τους ηγέτες της Χαμάς μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι, ενώ 251 έπεσαν θύματα ομηρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.