ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Προχωρούν στην κατάργηση γάμων μεταξύ ξαδελφών οι Δανοί και οι Σουηδοί

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αυξανόμενα περιστατικά καταπίεσης και ενδοοικογενειακής βίας

Προχωρούν στην κατάργηση γάμων μεταξύ ξαδελφών οι Δανοί και οι Σουηδοί

Απίστευτο κι όμως σκανδιναβικό! Μέχρι πρότινος τόσο οι Σουηδοί, όσο και οι Δανοί επέτρεπαν νομικά τη γαμήλια σχέση ανάμεσα σε ξαδέρφια. Ωστόσο, τα τελευταία ευρήματα ερευνών περί αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, οδηγούν αμφότερες τις χώρες στην απαγόρευση τέλεσης γάμου «στενών συγγενών».

Κατόπιν πιέσεων που δέχτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας Gunnar Strömmer, υποστήριξε μιλώντας αυτή την εβδομάδα στο βήμα της Βουλής των Σουηδών, ότι ο γάμος ξαδέρφων συχνά οδηγεί σε περιορισμό της ατομικής ελευθερίας.

Έτσι, η σουηδική κυβέρνηση αφού συνέλλεξε όλα τα στοιχεία, πριν προχωρήσει στην οριστική της απόφαση, τελικά  πρότεινε να ισχύσει η απαγόρευση από τον Ιούλιο του 2026.

Στο ίδιο μήκος «κύματος» κινήθηκαν και οι ηγέτες της δανικής κυβέρνησης, αφού μία μέρα αργότερα μετά τη γνωστοποίηση της απαγόρευσης στη Σουηδία, ακολούθησαν παρόμοια βήματα και δήλωσαν ότι τελικά θα απαγορεύσουν τους γάμους μεταξύ ξαδέρφων.

Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, δήλωσε πριν λίγες μέρες στην κρατική τηλεόραση, ότι η κυβέρνησή της επιθυμεί επίσης να απαγορεύσει τελικά τους γάμους μεταξύ ξαδέρφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε πως αμφότερα τα σκανδιναβικά κράτη, βαίνουν στο δρόμο που χάραξε η Νορβηγία, η οποία έθεσε σε ισχύ την απαγόρευση των γάμων που συνάπτονται μεταξύ στενών συγγενών πριν από αρκετό χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.