ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

«Πύλες της Κόλασης»: Η τρομακτική παραλία με τα διαλυμένα ναυάγια και τους ανθρώπινους σκελετούς (βίντεο)

Οι ντόπιοι της έχουν δώσει το όνομα «η γη που ο Θεός έφτιαξε με θυμό»

«Πύλες της Κόλασης»: Η τρομακτική παραλία με τα διαλυμένα ναυάγια και τους ανθρώπινους σκελετούς (βίντεο)

«Η γη που ο Θεός έφτιαξε με θυμό» είναι το όνομα που έχουν δώσει οι ντόπιοι σε μια παραλία στη Ναμίμπια, η οποία τρομάζει τους επισκέπτες της.

Βαθιά μέσα στην έρημο της Ναμίμπια βρίσκεται ένα πραγματικό παραθαλάσσιο νεκροταφείο που ονομάστηκε από τους ντόπιους οι «Πύλες της Κόλασης». Αν κάποιος θελήσει ποτέ να πάει στη συγκεκριμένη παραλία θα δει διαλυμένα ναυάγια και ανθρώπινα οστά σε πλήρη αποσύνθεση.

Κάποτε περιγράφηκε ως «η γη που ο Θεός δημιούργησε με θυμό», και σήμερα η καταραμένη ακτογραμμή παραμένει ανέγγιχτη από τους ντόπιους και αφήνεται να σαπίζει ως ένα τρομακτικό αξιοθέατο για περίεργους εξερευνητές.

Πιο αναλυτικά, η Skeleton Coast της Ναμίμπια είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο, αλλά λόγω της προνομιακής θέσης της μπροστά στον ωκεανό, το σημείο έχει κερδίσει πολλά απόκοσμα παρατσούκλια.

Γνωστή στην περιοχή ως «το τέλος του κόσμου», η θάλασσα έχει «ξεράσει» εκεί πολλά θύματα ναυαγίων. Χιλιάδες σκελετοί, διαλυμένα αεροσκάφη και εγκαταλελειμμένα πλοία παρατάσσονται στις ακτές όταν το επιτρέπει η παλίρροια του ωκεανού.

Τα ετοιμόρροπα απομεινάρια διάσημων πλοίων χρονολογούνται από το 1904. με τα ναυάγια να κάνουν την παραλία ένα διάσημο τόπο για τα ταξίδια των influencer.

Ιστορικά, για τους ναυτικούς και τους ταξιδιώτες που κατέληγαν στην ακτή, ο μόνος τρόπος να εισέλθουν στην ενδοχώρα ήταν να περάσουν μέσα από έναν βάλτο που εκτεινόταν σε αρκετά χιλιόμετρα. Αυτό οδήγησε αρκετούς άνδρες να διασχίσουν την καυτή και επικίνδυνη έρημο και τελικά να πεθάνουν, είτε από ασθένειες, είτε από επιθέσεις ζώων.

Οι σκελετοί των θυμάτων βρίσκονται δίπλα-δίπλα με τις νεκροκεφαλές ζώων και έτσι το πρακτικά αβίωτο τοπίο δημιουργεί μια τρομακτική αίσθηση στους τουρίστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά ονομάστηκε «Η Γη που ο Θεός έφτιαξε με θυμό» από τους ιθαγενείς της Ναμίμπια. Σήμερα, τα μόνα σημάδια ανθρώπινης ζωής που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας είναι σάπιες οδικές πινακίδες θαμμένες κάτω από την άμμο, εγκαταλελειμμένες πετρελαιοπηγές που έχουν αφεθεί να σαπίσουν και τα λιωμένα από το αλάτι κουφάρια ανθρώπων, ζώων και πλοίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.