ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πύργος του Άιφελ: Οι Παριζιάνοι απαιτούν να «ξηλωθούν» άμεσα οι ολυμπιακοί κύκλοι – Η δήμαρχος έχει άλλη γνώμη

«Είναι ένα ιστορικό μνημείο, γιατί να το βεβηλώσουμε με τους Ολυμπιακούς Κύκλους;» τονίζουν οι Παριζιάνοι

Πύργος του Άιφελ: Οι Παριζιάνοι απαιτούν να «ξηλωθούν» άμεσα οι ολυμπιακοί κύκλοι – Η δήμαρχος έχει άλλη γνώμη

Χτες Δευτέρα (2/9) Παριζιάνοι πολίτες, ανάμεσά τους και ακτιβιστές για την πολιτιστική κληρονομιά, είπαν πως είναι κακή ιδέα να παραμείνουν εκεί, υποστηρίζοντας ότι θα «βεβηλώσουν» το εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δεν βλέπουν την ώρα να τελειώσουν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες οι Παριζιάνοι, ούτως ώστε να «ξηλωθούν» οι Ολυμπιακοί Κύκλοι από τον Πύργο του Άιφελ, καθώς, ως φαίνεται, οι δυσάρεστες αναμνήσεις που τούς άφησε η διεξαγωγή των θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην πόλη τους υπερτερούν των ευχάριστων.

Ωστόσο, λογαριάζουν «χωρίς τον ξενοδόχο», δηλαδή την δήμαρχο της «πόλης του φωτός», Αν Ινταλγκό, η οποία εξέφρασε την επιθυμία οι Ολυμπιακοί Κύκλοι να παραμείνουν στον Πύργο του Άιφελ και μετά το τέλος των Αγώνων. «Η απόφαση εξαρτάται από εμένα και έχω τη συμφωνία της ΔΟΕ», δήλωσε πρόσφατα η Ινταλγκό μιλώντας στην «Ouest-France» και πρόσθεσε: «Οπότε ναι, θα παραμείνουν».

«Είναι ένα ιστορικό μνημείο, γιατί να το βεβηλώσουμε με τους Ολυμπιακούς Κύκλους; Ήταν καλοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τώρα έχουν τελειώσει, μπορούμε να προχωρήσουμε. Ίσως θα έπρεπε να τους αφαιρέσουμε και να επαναφέρουμε τον Πύργο του Άιφελ όπως ήταν πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος του Παρισιού.

Οι πέντε Ολυμπιακοί Κύκλοι -πλάτους 29 μέτρων, ύψους 15 μέτρων και βάρους 30 τόνων- τοποθετήθηκαν στον Πύργο του Άιφελ στις 26 Ιουλίου, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, και -υποτίθεται ότι- θα αφαιρεθούν μετά την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό τόνισε ότι επιθυμεί να παραμείνουν, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «οι Γάλλοι ερωτεύτηκαν ξανά το Παρίσι κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Θα ήθελα αυτό το εορταστικό πνεύμα να παραμείνει…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.