Μια 12χρονη μαθήτρια δέχθηκε άγρια επίθεση αδέσποτων σκύλων, κατά τη διάρκεια της οποίας της ξεριζώθηκε βάναυσα το τριχωτό της κεφαλής.

Η Viktoria Kashuba μιλούσε στο τηλέφωνο με μια φίλη της όταν ξαφνικά φώναξε από τρόμο: «Σώσε με, βοήθεια! Υπάρχουν πολλά σκυλιά!».

Φώναζε επανειλημμένα το όνομα της φίλης της και στη συνέχεια ακολουθήσε μια ανατριχιαστική κραυγή, ενώ στο βάθος ακουγόταν ο ήχος από σκυλιά που γαύγιζαν. Στη συνέχεια, η κλήση διεκόπη απότομα.

Η άτυχη νεαρή έπεσε πάνω σε μια αγέλη από τουλάχιστον 15 αδέσποστα σκυλιά στη γενέτειρά της Chulman, που βρίσκεται στη Γιακουτία, την πιο ψυχρή περιοχή της Ρωσίας.

Μόλις άκουσε το τηλεφώνημα, ο πατέρας της φίλης της επικοινώνησε αμέσως με τον μπαμπά της Viktoria, ο οποίος έσπευσε να βρει την κόρη του, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά. Μέχρι να φτάσει, το τριχωτό της κεφαλής της Viktoria είχε ξεριζωθεί με φρικτό τρόπο.

Η βάναυση επίθεση σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα, καθώς το νεαρό κορίτσι γυρνούσε στο σπίτι της από το σχολείο, μόλις πέντε λεπτά μακριά από το σπίτι της.

«Ένα μέλος της οικογένειας της αποκάλυψε: Είχε αιμάτωμα στον εγκέφαλο, οι μύες στα πόδια της είχαν καταστραφεί, τα εσωτερικά της όργανα είχαν καταρρεύσει ολοσχερώς, μόνο η καρδιά της λειτουργούσε ακόμα. Παρέμενε στη ζωή λόγω της αδρεναλίνης και της μηχανικής υποστήριξης».

Δυστυχώς, ήταν πολύ αδύναμη για να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και πέθανε με τραγικό τρόπο δύο ημέρες μετά την άγρια επίθεση.

Η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, το οποίο έχει κηρυχθεί επίσημη ημέρα πένθους.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε στο να διώξει τα βίαια σκυλιά και βοήθησε τον πατέρα της στη διάσωση του κοριτσιού, αφηγήθηκε: «Μια αγέλη από περίπου δώδεκα άγρια σκυλιά επιτέθηκε σε ένα πολύ νεαρό κορίτσι εδώ. Μπορείτε ακόμα να δείτε τα ίχνη τους στο έδαφος».

«Της επιτέθηκαν τόσο βίαια, που το κρανίο της ξεριζώθηκε. Βοήθησα τον πατέρα της να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο».

Πριν το κορίτσι πεθάνει, ο πατέρας της δήλωσε: «Ζώ μια κόλαση. Πρόκειται για μια φρικτή τραγωδία. Το τοπικό μας συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να ρυθμίσει τον αριθμό αυτών των σκύλων – με αυτό εννοώ να τα θανατώσει – λόγω των υφιστάμενων νόμων. Η κόρη μου πέθανε. Η καρδιά της δεν άντεξε, σταμάτησε. Όλα τελείωσαν. Όλοι ελπίζαμε για το καλύτερο».

Μετά το θάνατό της, υπήρξαν φήμες ότι οι ντόπιοι είχαν γίνει αυτόκλητοι και σχεδίαζαν να πυροβολήσουν τα σκυλιά, αφού οι κρατικοί υπάλληλοι δεν επιχείρησαν να βρουν και να μαζέψουν τα ζώα.

Αργότερα, η αξιωματούχος Margarita Klimenko, εκτελούσα χρέη επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιφέρειας Neryungri, ανακοίνωσε ότι τα κακόβουλα σκυλιά θα αιχμαλωτιστούν και θα «τοποθετηθούν σε προσωρινό χώρο κράτησης».

«Στη συνέχεια θα θανατώσουμε τα ζώα με ανώδυνο και ανθρώπινο τρόπο».

Συνολικά 15 σκυλιά που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τον θάνατο του κοριτσιού έχουν κατασχεθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή της Γιακουτία, Aysen Nikolayev, τόνισε: «Όλοι μας προσευχόμασταν για την ανάρρωση του τραυματισμένου κοριτσιού τις τελευταίες ημέρες, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το σώσουμε. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους γονείς και τους οικείους της. Θα λάβουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη. Για την επίθεση του σκύλου έχει ανοίξει ποινική υπόθεση».