Το μοναδικό φαινόμενο της πτώσης ενός μετεωρίτη «έπιασαν» κάμερες ασφαλείας και κάτοικοι της πόλης Κράσνογιαρσκ της νότιας Ρωσίας και ήδη πολλοί μιλούν για “τρίτο σημάδι” στην ρωσική επικράτεια μετά από την ανακάλυψη του Αγγέλου στο ανθρακωρυχείο στο Elginsky στην ρωσική Άπω Ανατολή και την εκτός εποχής μετακίνησή τους, εκατομμύρια μαύρα κοράκια έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό του Κιέβου και κυριολεκτικά σκοτείνιασαν την πόλη.
Στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαίνεται η στιγμή που ο μετεωρίτης εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, κάνοντας τη νύχτα – μέρα, ενώ στη συνέχεια καίγεται και διαλύεται.
Κατά τα φαινόμενα, τα υπολείμματα του μετεωρίτη δεν πρόλαβαν να φτάσουν στη γη, καθώς οι τοπικές αρχές έκτακτης ανάγκης δεν ανέφεραν προβλήματα.
#038;t=11s&ab_channel=chrisschmitz_osintΈνα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της επιστήμης είναι η προέλευση της ζωής στη Γη και δεν είναι πριν λίγο καιρό από τότε που δημοσιεύτηκε μια επιστημονική έκθεση. Έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες για το πώς εμφανίστηκε η ζωή στον πλανήτη μας.
Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες κάνει λόγο για μεταφορά της ζωής στη Γη, των δομικών της υλικών ακριβέστερα, από διαστημικούς βράχους (μετεωρίτες, αστεροειδείς, κομήτες) που έπεσαν στον πλανήτη μας.
Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature Communications» ερευνητική ομάδα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία αναφέρει ότι εντόπισε τα δομικά υλικά της ζωής σε μετεωρίτες. Οι ερευνητές χρησιμοποιώντας νέες εξελιγμένες μεθόδους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στη χημική ανάλυση μετεωριτών που έχουν πέσει στη Γη εντόπισαν τις βασικές οργανικές ενώσεις του DNA του RNA.
Τα νουκλεοτίδια αποτελούν τις δομικές μονάδες των νουκλεϊκών οξέων (δηλ. του DNA και του RNA). Οι ερευνητές εντόπισαν τις αζωτούχες βάσεις των νουκλεϊκών οξέων. Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν την αδενίνη, την γουανίνη την θυμίνη, την κυτοσίνη και την ουρακίλη.
«Η παρουσία και των πέντε κύριων βάσεων των νουκλεοτιδίων σε μετεωρίτες μπορεί να συνέβαλε στην εκκίνηση των διεργασιών που οδήγησαν στην εμφάνιση της ζωής στη Γη» αναφέρει ο Γιασουσίρο Όμπα, αστροχημικός στο Πανεπιστημίο του Χοκάιντο, επικεφαλής της έρευνας στην οποία χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι ανάλυσης που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές και φαρμακευτικές έρευνες.
Πρόκειται για μεθόδους 10-100 φορές μεγαλύτερης ευαισθησίας και ικανότητας εντοπισμού στοιχείων από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα στη μελέτη μετεωριτών.
Δείτε τα σχετικά εντυπωσιακά βίντεο
Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesine meteor düştü. Acil Durumlar Bakanlığı, kendilerine olumsuz bir ihbar gelmediğini söyledi. pic.twitter.com/gRCI7Be0Wr
— REALIST (@Realistqx) January 31, 2023
https://twitter.com/Lynski_07/status/1620434285307072512
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.