ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σαν κύριο «ανέκρινε» το σύστημα Μπάιντεν τον Αμερικανό πρόεδρο… Τζο Μπάιντεν για παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων

Για το ίδιο όμως παράπτωμα οι Δημοκρατικοί ζητούν την φυλάκιση του Ν.Τραμπ

Σαν κύριο «ανέκρινε» το σύστημα Μπάιντεν τον Αμερικανό πρόεδρο… Τζο Μπάιντεν για παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων

Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να περάσουν όσο πιο αθόρυβα γίνεται με κάθε τρόπο και μέσον, το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο οποίος διατηρούσε υπό την κατοχή του σωρεία απόρρητων εγγράφων.

Φυσικά, το σκάνδαλο είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί την ίδια ακριβώς κατηγορία προσάπτουν οι Δημοκρατικοί στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθώντας την τακτική «άλλο εμείς άλλο εσείς» προσπαθούν με εισαγγελέα που τον όρισαν οι ίδιοι να βγάλουν «λάδι» το Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τζο Μπάιντεν «ανακρίθηκε εθελοντικά» στο πλαίσιο της έρευνας για σειρά διαβαθμισμένων κυβερνητικών εγγράφων που βρέθηκαν σε γραφείο που χρησιμοποιούσε καθώς και στην οικογενειακή του κατοικία.

Η ανάκριση, χαρακτηρίστηκε «εθελοντική» και έγινε προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, που διαβεβαίωσε ότι «ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος συνεργάζονται» στην έρευνα την οποία διενεργεί «ανεξάρτητος» ειδικός εισαγγελέας.

Στα τέλη του 2022, σειρά διαβαθμισμένων εγγράφων –ο ακριβής αριθμός τους και το περιεχόμενό τους δεν έχουν αποκαλυφθεί– βρέθηκαν σε γραφείο που χρησιμοποιούσε ο κ. Μπάιντεν σε κέντρο μελετών της Ουάσιγκτον και στο σπίτι του στο Ουίλμιγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ (ανατολικά).

Τα έγγραφα αυτά ανάγονται στην περίοδο που ο Δημοκρατικός πρόεδρος ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (2009-2017) και είναι και από τις τρεις δεκαετίες της θητείας του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο εντοπισμός των εγγράφων αυτών έφερε τον Λευκό Οίκο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς η υπόθεση είναι ίδια με την υπόθεση των επίσημων αρχείων που είχε μαζί του στη Φλόριντα ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας από την προεδρία.

Η νομοθεσία στις ΗΠΑ υποχρεώνει τους προέδρους και τους αντιπροέδρους να παραδίδουν το σύνολο των επισήμων εγγράφων τους, των επικοινωνιών τους και άλλου υλικού στα Εθνικά Αρχεία.

Ο Τ.Μπάιντεν απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χερ, κατά την προεδρία.

Ο Ρ.Χερ ονομάστηκε ανεξάρτητος ειδικός εισαγγελέας από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τον Μέρικ Γκάρλαντ, τον Ιανουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή με λίγα λόγια ένας Δημοκρατικός επέλεξε τον ανακριτή του… προέδρου του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.