ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Σαουδική Αραβία: Κατασκευάζει το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο

Ξεκίνησε επίσημα η κατασκευή του ουρανοξύστη «Mukaab» ύψους 400 μέτρων

Σαουδική Αραβία: Κατασκευάζει το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο

Ξεκίνησε επίσημα στη Σαουδική Αραβία η κατασκευή του ουρανοξύστη Mukaab, ύψους 400 μέτρων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο.

Η κατασκευάστρια εταιρία – η New Murabba Development Company – που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 86% και το έργο θα είναι έτοιμο έως το 2030.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα ολοκληρωμένα σχέδια για την κατασκευή του ουρανοξύστη Mukaab, ο οποίος θα έχει ύψος 400 μέτρων και θα έχει σχήμα κύβου. Το έργο θα ενταχθεί στο σχέδιο Murabba στο κέντρο της πόλης του Ριάντ και περιγράφεται ως το «νέο πρόσωπο του Ριάντ».

Νέες λεπτομέρειες για το έργο περιλαμβάνουν τα σχέδια για μια κλειστή πρόσοψη που αποτελείται από φανταχτερές τριγωνικές κατασκευές.

Επίσης, θα υπάρχουν δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γεμάτα καταστήματα και άλλα πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα μαζί με ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής, μέσα στο οποίο θα υπάρχει ένας τεράστιος πύργος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συγκεκριμένο έργο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου Saudi Vision 2030 της Σαουδικής Αραβίας και αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το πετρέλαιο, τη διαφοροποίηση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων κλάδων δημόσιων υπηρεσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.