ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έχουν και χιούμορ: «Αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία»!

Σουηδία: Έρευνες για νέα βλάβη σε υποθαλάσσιο καλώδιο στη Βαλτική Θάλασσα

Είναι η τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες που το καλώδιο C-Lion1 της Cinia υφίσταται ζημιές

Σουηδία: Έρευνες για νέα βλάβη σε υποθαλάσσιο καλώδιο στη Βαλτική Θάλασσα

Σήμερα, η σουηδική αστυνομία διερευνά μια πιθανή περίπτωση δολιοφθοράς που αφορά ένα υποθαλάσσιο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο στη Βαλτική Θάλασσα. Η ακτοφυλακή της Σουηδίας έχει στείλει πλοίο στην περιοχή, όπου έχουν καταγραφεί βλάβες σε διάφορα καλώδια στον πυθμένα της θάλασσας τους τελευταίους μήνες.

Η περιοχή της Βαλτικής θάλασσας είναι σε κατάσταση συναγερμού και η συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει την παρουσία της έπειτα από μια σειρά κοπής ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών καλωδίων και ζημιών σε αγωγούς αερίου αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022.

Οι περισσότερες από αυτές προκλήθηκαν από εμπορικά πλοία που έσερναν τις άγκυρές τους.

Ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος Cinia δήλωσε σήμερα πως εντόπισε μικρές ζημιές στο υποθαλάσσιο καλώδιό της οπτικών ινών C-Lion1 που συνδέει τη Φινλανδία με τη Γερμανία όμως δεν έχει επηρεαστεί η λειτουργικότητα του καλωδίου.

Η σουηδική αστυνομία ερευνά το θέμα επειδή έλαβε χώρα στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ματίας Ρούτεγκαρντ.

«Η προκαταρκτική έρευνα σχετίζεται με ενδεχόμενη δολιοφθορά», είπε ο Ρούτεγκαρντ. Είναι η τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες που το καλώδιο C-Lion1 της Cinia υφίσταται ζημιές, μετά την καταστροφή του τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Η σουηδική ακτοφυλακή δήλωσε πως έστειλε ένα σκάφος προκειμένου να συνδράμει την έρευνα για το συμβάν ανοικτά του νησιού Γκότλαντ.

Η σουηδική εισαγγελία ανακοίνωσε πως δεν έχει εμπλακεί στην έρευνα για το καλώδιο.

Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε πως η κυβέρνηση ενημερώνεται και ότι οποιαδήποτε ζημιά σε υποθαλάσσιες υποδομές είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.