ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σουηδία: Καθηγήτρια Ηθικής καλεί τον κόσμο να σταματήσει να κάνει παιδιά για να σωθεί ο πλανήτης

Προτείνει τη διανομή προφυλακτικών μετά τις εκκλησιαστικές λειτουργίες και τις συναυλίες

Σουηδία: Καθηγήτρια Ηθικής καλεί τον κόσμο να σταματήσει να κάνει παιδιά για να σωθεί ο πλανήτης

Να σταματήσει ο κόσμος να κάνει παιδιά για να… σωθεί ο πλανήτης ζητά μια καθηγήτρια σε χριστιανικό πανεπιστήμιο της Σουηδίας.

Η μείωση της τεκνοποίησης είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης κλιματικής κρίσης και την αποτροπή της κατάληξης του κόσμου, επομένως η Εκκλησία της Σουηδίας θα πρέπει να μοιράζει προφυλακτικά μετά τις εκκλησιαστικές λειτουργίες. Αυτή η τοποθέτηση προέρχεται από τη Susanne Wigorts Yngvesson, καθηγήτρια ηθικής στο Πανεπιστήμιο Enskilda της Στοκχόλμης.

Σε ένα άρθρο της εφημερίδας της Εκκλησίας η Susanne Wigorts Yngvesson κάνει την πρότασή της. Πιστεύει ότι υπήρξε πάρα πολλή συζήτηση σχετικά με το τι πρέπει να φάμε, πώς να ταξιδέψουμε και πώς η εκκλησία πρέπει να διαχειρίζεται το δάσος της, και παράλληλα επισημαίνει δύο ακόμη τομείς: τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τον τοκετό.

Λιγότερα ή καθόλου παιδιά η λύση…

«Εάν ο οδικός χάρτης της Εκκλησίας της Σουηδίας εστιάζει αποκλειστικά σε μέτρα για την κλιματική αλλαγή, τότε η πιο επείγουσα επένδυση θα πρέπει να είναι να γεννηθούν λιγότερα παιδιά, κατά προτίμηση καθόλου», γράφει .

Ένα τέτοιο μέτρο θα έχει δραματικές συνέπειες με άλλους τρόπους, παραδέχεται η ίδια, αλλά ταυτόχρονα το θεωρεί λογικό δεδομένης της υποτιθέμενης κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

Η διανομή προφυλακτικών μετά τις εκκλησιαστικές λειτουργίες και τις συναυλίες, σύμφωνα με την Wigorts Yngvesson, θα ήταν ένας τρόπος για την Εκκλησία της Σουηδίας να συμβάλει στη μείωση της τεκνοποίησης και θα πρέπει να αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της εκκλησίας για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, αναφέρει περαιτέρω .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια άλλη πρόταση είναι η διανομή επιδομάτων σε εργαζόμενους που δεν έχουν παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.