ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στοιχίζουν στην Κ.Χάρις οι επιθέσεις του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο: Την εγκαταλείπουν ψηφοφόροι αραβικής καταγωγής

Μεγάλη ευκαιρία για το Ν.Τραμπ εάν υποσχεθεί ότι θα τελειώσει και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Στοιχίζουν στην Κ.Χάρις οι επιθέσεις του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο: Την εγκαταλείπουν ψηφοφόροι αραβικής καταγωγής

Οργισμένοι είναι οι Αραβοαμερικανοί και μουσουλμάνοι ψηφοφόροι, με την υποστήριξη των ΗΠΑ στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και στην Χεζμπολάχ και για το λόγο αυτό εγκαταλείπουν τη Καμάλα Χάρις για να υποστηρίξουν την υποψήφια του Πράσινου κόμματος Τζιλ Στάιν σε αριθμούς αρκετά μεγάλους, έτσι που θα μπορούσαν να στερήσουν από τη Χάρις νίκες στις Πολιτείες που θα κρίνουν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου από την ομάδα του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων έδειξε ότι στο Μίσιγκαν, όπου ζει μια μεγάλη αραβοαμερικανική κοινότητα, το 40% των μουσουλμάνων ψηφοφόρων υποστήριξε την Στάιν του Πράσινου Κόμματος. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ έλαβε 18%, ενώ η Χάρις, η οποία είναι αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν, έμεινε πίσω με 12%.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μέσω γραπτών μηνυμάτων περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από το ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ στις 10 Σεπτεμβρίου, έδειξε ότι η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 29,4% έναντι 11,2%, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ των υποψηφίων του τρίτου κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της Στάιν με 29,1%.

Η Χάρις ήταν η πρώτη επιλογή των μουσουλμάνων ψηφοφόρων στη Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια, ενώ ο Τραμπ επικράτησε στη Νεβάδα με 27%, λίγο πάνω από το 26% της Χάρις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CAIR σε 1.155 μουσουλμάνους ψηφοφόρους σε εθνικό επίπεδο.

Όλες είναι οριακές πολιτείες που έχουν εκλέξει υποψήφιο πρόεδρο με μικρά περιθώρια στις τελευταίες εκλογές. Το Κόμμα των Πρασίνων περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια των περισσότερων πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων όλων των πολιτειών που θα μπορούσαν να κρίνουν τις εκλογές, εκτός από τη Γεωργία και τη Νεβάδα, όπου το κόμμα προσφεύγει για να συμπεριληφθεί.

Η Στάιν προηγείται επίσης της Χάρις μεταξύ των μουσουλμάνων στην Αριζόνα και το Ουισκόνσιν, πολιτείες με σημαντικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπου ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ το 2020 με μικρή διαφορά.

Ο Μπάιντεν κέρδισε την ψήφο των μουσουλμάνων το 2020, που διαπιστώθηκε σε διάφορες δημοσκοπήσεις, με ποσοστό από 64% έως το 84%, αλλά η υποστήριξη των μουσουλμάνων προς τους Δημοκρατικούς έχει μειωθεί απότομα μετά τα πεπραγμένα του Ισραήλ στη Γάζα.

Το Αδέσμευτο Εθνικό Κίνημα δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα υποστηρίξει τη Χάρις, παρόλο που αντιτίθεται στον Τραμπ και δεν θα συστήσει την ψήφο ενός τρίτου κόμματος.

Είπε ότι ο Τραμπ θα επιταχύνει τις δολοφονίες στη Γάζα αν επανεκλεγεί, αλλά η Χάρις δεν είχε ανταποκριθεί στο αίτημά της να συναντηθεί με Αμερικανούς Παλαιστίνιους που έχασαν αγαπημένους τους στη Γάζα και δεν είχε συμφωνήσει να συζητήσει τη διακοπή των αποστολών όπλων στο Ισραήλ.

Το Αδέσμευτο Εθνικό Κίνημα συγκέντρωσε πάνω από 750.000 ψηφοφόρους να ρίξουν ψηφοδέλτια χωρίς υποψήφιους στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών στις αρχές του τρέχοντος έτους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Μπάιντεν που υποστηρίζει τον πόλεμο του Ισραήλ. 

Ο Μπάιντεν εγκατέλειψε την κούρσα τον Ιούλιο και υποστήριξε τη Χάρις, η οποία στη συνέχεια ξεκίνησε την εκστρατεία της.

Η εκστρατεία της Στάιν το 2016 κατέληξε με ποσοστό λίγο πάνω από το 1% της λαϊκής ψήφου, αλλά ορισμένοι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν την ίδια και το Κόμμα των Πρασίνων ότι πήραν ψήφους από τη Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον.

Οι δημοσκόποι δεν δίνουν καμία πιθανότητα στη Στάιν να κερδίσει το 2024. Όμως η υποστήριξή της για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, για άμεσο εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στο Ισραήλ και για φοιτητικά κινήματα που αναγκάζουν τα πανεπιστήμια να αποεπενδύσουν από επενδύσεις σε όπλα την έχουν κάνει δημοφιλή στους φιλοπαλαιστινιακούς κύκλους.

Ο συνυποψήφιός της Butch Ware, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σάντα Μπάρμπαρα, είναι μουσουλμάνος.

Αυτόν τον μήνα η Στάιν μίλησε στο ArabCon στο Dearborn του Μίσιγκαν, μια ετήσια συνάντηση των Αραβοαμερικανών, και εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του The Arab American News με τίτλο «The Choice 2024».

Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή της στο Breakfast Club, μια ραδιοφωνική εκπομπή της Νέας Υόρκης, είπε: «Κάθε ψήφος που δίνεται για την εκστρατεία μας είναι ψήφος κατά της γενοκτονίας», μια κατηγορία που το Ισραήλ αρνείται.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Τραμπ έχει φιλοξενήσει δεκάδες προσωπικές και ψηφιακές εκδηλώσεις με Αραβοαμερικανούς και μουσουλμάνους στο Μίσιγκαν και την Αριζόνα, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, πρώην εκτελών χρέη Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Τραμπ.

«Οι Αραβοαμερικανοί ηγέτες στο Ντιτρόιτ γνωρίζουν ότι αυτή είναι η στιγμή τους για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στο Δημοκρατικό Κόμμα ότι δεν πρέπει να τους θεωρούν δεδομένους», δήλωσε ο Grenell.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα εξασφαλίσει περισσότερες αραβοϊσραηλινές ειρηνευτικές συμφωνίες.

Στη Φιλαδέλφεια, η οποία έχει μεγάλο μαύρο μουσουλμανικό πληθυσμό, ακτιβιστές έχουν συμμετάσχει σε μια εθνική εκστρατεία «Εγκαταλείψτε τον Χάρις».

Βοήθησαν στη διοργάνωση διαμαρτυριών κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ της με τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συμπρόεδρος του CAIR της Φιλαδέλφειας Rabiul Chowdhury δήλωσε: «Έχουμε επιλογές. Αν ο Τραμπ υποσχεθεί να τερματίσει τον πόλεμο και να φέρει πίσω όλους τους ομήρους, το παιχνίδι τελείωσε για την Χάρις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.