ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Τ.Μελόνι: Μπροστά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις – Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων

Oι πολίτες κρίνουν θετικά τη στάση της στα εθνικά θέματα

Τ.Μελόνι: Μπροστά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις – Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων

«Διατηρεί» τα σκήπτρα η συμμαχία της Μελόνι και δη το κόμμα της, σύμφωνα με τα ευρήματα τελευταίων δημοσκοπήσεων στην Ιταλία.

Αναλυτικότερα, η συντηρητική συμμαχία στηρίζεται από το 48,4% του δείγματος των ερωτηθέντων Ιταλών, η Κεντροαριστερά από το 31,4%, τα Πέντε Αστέρια από το 11,4% και οι λοιπές κεντρώες δυνάμεις από το 5%.

Αναφορικά με τα ποσοστά κάθε κόμματος ξεχωριστά αυτά παρουσιάζονται ως εξής:

  1. τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι είναι μπροστά με 29,4%
  2. το «Φόρτσα Ιταλία» με  9,5%,
  3. η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι ανέρχεται στο 8,7%
  4. Η μικρή πολιτική δύναμη «Εμείς οι μετριοπαθείς» δεν ξεπερνά το 1%

Από την άλλη πλευρά στην αυτοαποκαλούμενη κεντροαριστερή συμμαχία τα ποσοστά έχουν ως εξής:

  1. το Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 23,1% της πρόθεσης ψήφου
  2. η συμμαχία Οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς το 6,5%
  3. το ριζοσπαστικό κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,8%

Aξίζει να σημειωθεί πως οι ερωτηθέντες πολίτες έκριναν θετικά τη στάση της Τζόρτζια Μελόνι σε δύο άξονες της πολιτικής της: στην διαχείριση του μεταναστευτικού και στα ευρύτερα εθνικά θέματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.