Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι απέκλεισε το ενδεχόμενο η Βρετανία να συμμετάσχει ή να διεξάγει πόλεμο, καθώς όπως δήλωσε στο Politico, δεν είναι καν έτοιμη για να αποτρέψει μια πολεμική επιχείρηση.

Τόνισε βέβαια την δυνατότητα της χώρας του να απορροφά τις τεχνολογικές καινοτομίες με στόχο τη βελτίωση της αμυντικής της βιομηχανίας, ωστόσο επισήμανε πως δεν έχουν αυτή τη στιγμή την ικανότητα να πολεμήσουν.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αδυναμία χρηματοδότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

«Tο Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει πολύ ικανό και έτοιμο να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά πρέπει να είναι έτοιμο να πολεμήσει προκειμένου να αποτρέψει άλλα έθνη.

Η κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων ήταν πολύ χειρότερη από ό,τι νομίζαμε μετά την είσοδο των Εργατικών στην κυβέρνηση τον Ιούλιο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πολλά άλλα έθνη, έχει ουσιαστικά γίνει πολύ εξειδικευμένο και έτοιμο να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτό που δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε είναι να πολεμήσουμε. Και αν δεν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, δεν είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε

Πρέπει όχι μόνο να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα έθνη του ΝΑΤΟ, αλλά, το πιο σημαντικό, πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αποτροπή που μπορούμε να παρέχουμε έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής επίθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυνάμεις μας πρέπει να είναι σε θέση να καινοτομούν. Πρέπει να είμαστε σε θέση να πάρουμε τις νέες τεχνολογίες και μερικά από τα μαθήματα από την Ουκρανία και να κάνουμε αυτό που κάνουμε πιο θανατηφόρο και, συνεπώς, ισχυρότερη αποτροπή».