ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Τέλος η απεργία των εργαζομένων της Samsung στην Ινδία μετά από σχεδόν 1,5 μήνα: Κέρδισαν να μην… απολυθούν οι απεργοί

Περίπου 1.500 εργαζόμενοι στην πόλη Τσενάι συμμετείχαν στην απεργία

Τέλος η απεργία των εργαζομένων της Samsung στην Ινδία μετά από σχεδόν 1,5 μήνα: Κέρδισαν να μην… απολυθούν οι απεργοί

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Samsung Electronics στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας, έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα, ματαίωσαν την απεργία στην οποία είχαν προχωρήσει.

Περίπου 1.500 εργαζόμενοι στην πόλη Τσενάι συμμετείχαν στην απεργία για να διεκδικήσουν καλύτερες αμοιβές, συνθήκες εργασίας και αναγνώριση ενός νεοσύστατου συνδικάτου.

Η απεργία ήταν μία από τις μεγαλύτερες που είχε δει ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός γίγαντας τα τελευταία χρόνια.

Απειλούσε επίσης να ρίξει σκιά στην προσπάθεια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να τοποθετήσει την Ινδία ως βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι της Κίνας για τις μεταποιητικές δραστηριότητες.

Ματαιώθηκε η απεργία κατόπιν συνάντησης
Την Τετάρτη, το Κέντρο Ινδικών Συνδικάτων (Citu), ένα πολιτικά υποστηριζόμενο εθνικό εργατικό συνδικάτο που ηγήθηκε των διαδηλώσεων, ανακοίνωσε την απόφαση των εργαζομένων να ματαιώσουν την απεργία μετά από συνάντηση.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους την Πέμπτη», δήλωσε ο E.Muthukumar στο BBC.

Πρόσθεσε ότι το θέμα της έγκρισης της εγγραφής του νέου σωματείου – που ονομάζεται Samsung India Labour Welfare Union (SILWU) – θα αποφασιστεί από δικαστήριο.

«Αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τη διαμαρτυρία, καθώς η διοίκηση της Samsung αποφάσισε να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για όλα τα βασικά αιτήματα, όπως υψηλότεροι μισθοί, ιατρική ασφάλιση και καλύτερες εγκαταστάσεις. Έτσι, αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε.

Την Τρίτη, εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων συναντήθηκαν με αξιωματούχους του τμήματος εργασίας του Ταμίλ Ναντού.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Βιομηχανίας της πολιτείας TRB Rajaa δήλωσε ότι οι απεργοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους και ότι η Samsung συμφώνησε να «μην καταδικάσει τους εργαζόμενους μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην απεργία». Είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να συνεργαστούν πλήρως με τη διοίκηση και ότι η Samsung θα καταθέσει γραπτή απάντηση στη χάρτα αιτημάτων που κατέθεσαν.

Η ανακοίνωση της Samsung
Αργότερα, η Samsung εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Citu να ματαιώσει την απεργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα λάβουμε μέτρα κατά των εργαζομένων που απλώς συμμετείχαν στην παράνομη απεργία. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με τους εργαζομένους μας για να κάνουμε το εργοστάσιο στο Τσενάι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργάζεσαι», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.