Για τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και για ένα περιστατικό μεταξύ τους, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ, Νίκος Κουλούσιας.
Ο σεφ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Κάρολο, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ελλάδα ο βασιλιάς δοκίμαζε τα πάντα. Ωστόσο πλέον αναμένεται το καινούριο πρωτόκολλο που θα αναφέρει την περιγραφή της διατροφής που θα έχει από Δευτέρα έως Κυριακή.
Η βασίλισσα Ελισάβετ προτιμούσε τη γαλλική κουζίνα, ωστόσο είχε δοκιμάσει και ελληνικά πιάτα. Εκείνο που ξεχώριζε ήταν οι πίτες, με μία ιδιαίτερη προτίμηση τις ηπειρώτικες, ωστόσο απέφευγε τα βαριά φαγητά, καθώς το πρόγραμμά της ήταν φορτωμένο και η ίδια σε μεγάλη ηλικία.
Ο σεφ θυμήθηκε τη συνάντηση που είχε με την βασίλισσα Ελισάβετ στην κουζίνα: «Δύο μέρες πριν τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν κατέβηκε στις 5 το πρωί στην κουζίνα. Ήταν απόλυτη ησυχία, μου χτύπησε την πλάτη, σκιάχτηκα λίγο. Μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο.
Έπρεπε να φύγω από το κάστρο του Ουίνδσορ στη φάρμα δίπλα για να φέρω την μαρμελάδα σύκο, αλλά δεν μπορούσα να βγω γιατί είχε ήδη συγκεντρωθεί το πλήθος. Πήρα την μαρμελάδα μία ώρα μετά και όταν γύρισα έφαγα άκυρο», είπε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.