Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου έχει τραβήξει ένα νέο ανερχόμενο street food στην Κίνα που έχει ως βασικό συστατικό τις πέτρες.
Το πιάτο προέρχεται από την ανατολική κινεζική επαρχία Χουμπέι και όσοι το επιλέξουν καλούνται να πιπιλήσουν τις τηγανιτές πέτρες με σκοπό να απολαύσουν μια πλούσια πικάντικη γεύση. Στη συνέχεια, αφού γευτούν, καλούνται να φτύσουν τις πέτρες εξ ου και το όνομα του πιάτου suodiu, που σημαίνει «ρουφήξτε και πετάξτε».
World’s hardest dish? Stir-fried stones are China’s latest street food fad https://t.co/CKsh9aC3bh
— Citizen TV Kenya (@citizentvkenya) June 22, 2023
Βίντεο με χρήστες του διαδικτύου που δοκιμάζουν το suodiu έχουν εμφανιστεί σε όλες τις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα.Το πιάτο στις περισσότερες περιπτώσεις φτιάχνεται από πωλητές του δρόμου οι οποίοι ρίχνουν λάδι τσίλι πάνω σε βότσαλα τα οποία τσιγαρίζονται.
Έπειτα, τα πασπαλίζουν με σάλτσα σκόρδου και όλα μαζί μαγειρεύονται με σκελίδες σκόρδου και πιπεριές.
«Μια μερίδα μπαχαρικών ζωντανεύει το πάθος», λέει ένας μάγειρας σε βίντεο, προσθέτοντας ότι το πιάτο έχει γίνει τόσο δημοφιλές όσο και το αλκοόλ. Οι μαριναρισμένες πέτρες σερβίρονται σε μικρά κουτιά και κάθε μερίδα κοστίζει περίπου 16 γιουάν (περίπου 2 ευρώ), σύμφωνα με το βίντεο.
«Πρέπει να σας επιστρέψω τα βότσαλα αφού τελειώσω;», ρωτά ένας πελάτης σε βίντεο. «Πάρτε τα στο σπίτι σας ως αναμνηστικό», απάντησε αστιευόμενος ο μάγειρας