ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πολύ μπροστά η αλβανική μαφία στην Ελλάδα: «Ξεπλένει» χρήμα σε... πλυντήρια αυτοκινήτων!
prodeals

«Το φέρετρο του θανάτου»: Φωτογραφία από το 1913 αποτυπώνει φρικιαστική μέθοδο θανατικής ποινής στη Μογγολία

Ο κρατούμενος έμενε έγκλειστος σε ένα κιβώτιο σαν φέρετρο που είχε μόνο μία μικρή τρύπα

«Το φέρετρο του θανάτου»: Φωτογραφία από το 1913 αποτυπώνει φρικιαστική μέθοδο θανατικής ποινής στη Μογγολία

Φωτογραφία από το 1913 αποτυπώνει την σκληρή μέθοδο θανατικής ποινής που χρησιμοποιούσαν κάποτε στη Μογγολία, μια τιμωρία που μπορούσε να διαρκέσει από ημέρες μέχρι και χρόνια, ανάλογα με το έγκλημα που είχε διαπραχθεί.

Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, οι κοινωνίες έχουν επινοήσει διάφορες μεθόδους εκτέλεσης, από τη μεσαιωνική πρακτική του απαγχονισμού μέχρι τη σύγχρονη θανατηφόρο ένεση. Ωστόσο, ορισμένες ιστορικές μέθοδοι τιμωρίας ήταν αξιοσημείωτα πιο φρικιαστικές και παρατεταμένες.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πρακτική του κρεμάσματος, μια μέθοδος τόσο βάναυση που περιελάμβανε το κρέμασμα του θύματος μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Ωστόσο, μια πρόσφατα αποκαλυφθείσα φωτογραφία από τη Μογγολία, που χρονολογείται γύρω στο 1913, απεικονίζει μια εξίσου οδυνηρή μέθοδο τιμωρίας, το λεγόμενο «φέρετρο του θανάτου».

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τον Stéphane Passet, δείχνει μια γυναίκα να βγαίνει από μια μικρή τρύπα σε ένα ξύλινο κιβώτιο, μια μορφή τιμωρίας που χρησιμοποιούνταν για διάφορα εγκλήματα στη Μογγολία.

Η συγκεκριμένη μέθοδος περιελάμβανε τον εγκλεισμό του κρατουμένου σε ένα ξύλινο κιβώτιο ελάχιστα μεγαλύτερο από ένα φέρετρο, με μια μικρή μόνο τρύπα από την οποία μπορούσε να βγει έξω. Ο κρατούμενος λάμβανε περιστασιακά τροφή και νερό, αλλά κατά τα άλλα αφηνόταν να υπομένει τις σκληρές συνθήκες εγκλεισμού.

Αυτή η μορφή τιμωρίας μπορούσε να διαρκέσει ημέρες, μήνες ή ακόμη και χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα του εγκλήματος. Οι κρατούμενοι συχνά αφήνονταν να πεθάνουν από πείνα, αφυδάτωση ή ασθένεια. Ακόμη και όσοι επέζησαν από τη δοκιμασία μπορεί να έχαναν τη χρήση των ποδιών τους λόγω της μυϊκής ατροφίας που προκαλούσε η παρατεταμένη ακινησία και ο υποσιτισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εικόνα που κατέγραψε ο Passet το 1913 είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστική. Λέγεται ότι η γυναίκα της φωτογραφίας είχε τιμωρηθεί επειδή διέπραξε μοιχεία. Παρά την τρομακτική σκηνή, ο Passet δεν επενέβη και άφησε τη γυναίκα όπως την βρήκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.