ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Tουρκία: Ιώβεια ποινή σε εργολάβο πολυκατοικίας που γκρεμίστηκε στο φονικό σεισμό του 2023

Ο υπεύθυνος για την οικοδόμηση της πολυκατοικίας εργολάβος είχε καταφύγει στην κατεχόμενη Κύπρο την ημέρα του σεισμού

Tουρκία: Ιώβεια ποινή σε εργολάβο πολυκατοικίας που γκρεμίστηκε στο φονικό σεισμό του 2023

Ποινή που δεν δύναται να την εκτίσει… ούτε σε 10 ζωές, επιβλήθηκε από τουρκικό δικαστήριο στον Χασάν Αλπαργκούν ο οποίος  καταδικάστηκε σήμερα για «πρόκληση θανάτου και τραυματισμού περισσότερων του ενός ατόμων με πιθανό δόλο». 

Όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, ο Χασάν Αλπαργκούν τιμωρήθηκε σε ισόβια κάθειρξη 865 ετών. Η 14όροφη πολυκατοικία που βρισκόταν στα Άδανα κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο από τον πρώτο σεισμό 7,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 4:17 τα ξημερώματα, την 6η Φεβρουαρίου του 2023. Μόνο ένας από τους κατοίκους του κτιρίου επέζησε.

Πάντως, ο εργολάβος υπερασπίστηκε τον εαυτό του υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή είχε λάβει έγκριση από τις αρχές. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες κατά τη διάρκεια της δίκης, επεσήμαναν τις σοβαρές ελλείψεις στην κατασκευή υποστυλωμάτων που χρειάζονται για τη στήριξη ενός κτιρίου, καθώς και στην ποιότητα του σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκε για την οικοδομή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.