ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τυφώνας Έλεν: Μετεωρολόγος έσωσε γυναίκα που πνιγόταν ενώ βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση (βίντεο)

Τουλάχιστον 50 οι νεκροί και μεγάλες καταστροφές

Τυφώνας Έλεν: Μετεωρολόγος έσωσε γυναίκα που πνιγόταν ενώ βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση (βίντεο)

Ο μετεωρολόγος, Bob Van Dillen, αψήφησε εντελώς τις επικίνδυνες καρικές συνθήκες που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Έλεν στις ΗΠΑ και ενώ βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση, έσπευσε να βοηθήσει μία γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό της. 

Μια εντυπωσιακή διάσωση κατά τη διάρκεια της καταιγίδας έκανε το γύρο του διαδικτύου, όταν ο μετεωρολόγος του Fox Weather, Bob Van Dillen, διέκοψε τη ζωντανή του μετάδοση για να σώσει μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό της λόγω των πλημμυρών στην Ατλάντα.

Ενώ αναφερόταν στις καταστροφές, ο Van Dillen άκουσε τις εκκλήσεις της γυναίκας για βοήθεια. Χωρίς να περιμένει τις αρχές, που αδυνατούσαν να φτάσουν έγκαιρα, βούτηξε στα νερά και την έβγαλε με ασφάλεια.

Μετά τη διάσωση, ο Van Dillen επέστρεψε στο πρόγραμμα «Fox & Friends» και περιέγραψε τις τεταμένες στιγμές. Αναφέρθηκε στην πανικόβλητη γυναίκα που ήταν ακόμα δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας της, με το παράθυρο του αυτοκινήτου μόνο ελαφρώς ανοιχτό.

Οι πλημμύρες είχαν δημιουργήσει τόσο μεγάλη πίεση στο όχημα, καθιστώντας δύσκολο το άνοιγμα της πόρτας. Αν και οι πυροσβέστες έφτασαν περίπου 15 λεπτά αργότερα, ο Van Dillen εξήγησε πως οι υπηρεσίες πρώτης ανάγκης ήταν ήδη υπερφορτωμένες λόγω των πολυάριθμων περιστατικών.

Τουλάχιστον 50 νεκροί και μεγάλες καταστροφές 

Εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ο τυφώνας Έλεν πέρασε από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του μεγάλες καταστροφές και τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Οι πλημμύρες από την τροπική καταιγίδα Helene κατέκλυσαν γειτονιές αφήνοντας εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα. Οι ομάδες διάσωσης καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών.

Οι περισσότερες απώλειες ζωών καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, όπου 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Επιπλέον, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζόρτζια, 11 στη Φλόριντα, δύο στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν οι τοπικές αρχές και δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τις ανθρώπινες απώλειες και τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Χέλεν. Ο δρόμος προς την ανάρρωση θα είναι μακρύς», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.