ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τυφώνας «Helene»: Τουλάχιστον 100 νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα στις ΗΠΑ – Λίμνη καλύφθηκε με συντρίμμια (βίντεο) 

Οι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που παραμένουν αγνοούμενοι

Τυφώνας «Helene»: Τουλάχιστον 100 νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα στις ΗΠΑ – Λίμνη καλύφθηκε με συντρίμμια (βίντεο) 

Ο τυφώνας «Helene» έχει σαρώσει τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 100 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Την ίδια ώρα, οι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρέμειναν εκτός λειτουργίας σε μεγάλες εκτάσεις από το Οχάιο μέχρι και τη Φλόριντα. Περίπου 2,1 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις ήταν χωρίς ρεύμα τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με το Reuters.

«Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ανησυχητική», δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνήτης στη Βόρεια Καρολίνα, Ρόι Κούπερ, σε συνέντευξή του στο CNN. «Ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται και ξέρουμε ότι οι θάνατοι θα αυξηθούν στο τέλος αυτού του γεγονότος και οι προσευχές και οι καρδιές μας απευθύνονται σε αυτές τις οικογένειες».

Ο ίδιος ο Κούπερ είπε ότι δεν είχε νέα από τον γιο και την κόρη του εδώ και 72 ώρες και τόνισε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι διασώστες πραγματοποιούσαν ελέγχους πόρτα-πόρτα σε πολλές κοινότητες.

Η Εθνοφρουρά βρίσκεται επί ποδός και στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν εργαζόμενοι από 19 πολιτείες, μαζί με το προσωπικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. Ο Κούπερ δήλωσε ότι το δύσβατο έδαφος στα βουνά στη δυτική Βόρεια Καρολίνα καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διέλευση λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρών.

Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος της Σάρλοτ, Tariq Bokhari, μοιράστηκε πλάνα από τη λίμνη Lure που γέμισε με συντρίμμια, περιγράφοντας τη σκηνή ως «μετα-αποκαλυπτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τυφώνας έπληξε την ακτή του Κόλπου της Φλόριντα το βράδυ της Πέμπτης, προκαλώντας βροχές που διήρκεσαν μέρες, καταστρέφοντας σπίτια. Καθώς κινήθηκε προς τα βόρεια, κατέστρεψε δρόμους, διέλυσε γειτονιές και άφησε πολλές κοινότητες χωρίς νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.