Mε πολύ γρήγορο και μεθοδικό τρόπο τα Τίρανα παρασκηνιακά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια «Μεγάλη Αλβανία» η οποία και θα αποτελεί μέγιστη απειλή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Σερβία αφού μετά την σχεδιαζόμενη και μέχρι σήμερα μη εμποδιζόμενη (αντίθετα προωθούμενη) ένωση Αλβανίας-Κοσόβου, επιδιώκεται από το αλβανικό στοιχείο και ο έλεγχος των Σκοπίων με την εκλογή προέδρου από την αλβανική εθνότητα!
Η πλειοψηφία των Αλβανών πολιτικών ζητούν ο νέος πρόεδρος της χώρας να είναι αλβανικής καταγωγής.
Όπως το αναφέρει και ο πρώην βουλευτής Ιμέρ Σελμάνι «είναι καιρός πια ο πρόεδρος της χώρας να είναι Αλβανός».
“Για τον νέο πρόεδρο, ας μην ξεκινήσουμε ότι πρέπει να είναι σλαβο-μακεδονικής καταγωγής αποδεκτός από τους Αλβανούς, γιατί οι Αλβανοί ψήφισαν σχεδόν όλους τους προέδρους κατά σειρά. Δυστυχώς, ο Γκιόργκε Ιβάνοφ ψηφίστηκε από τους Αλβανούς πριν από 5 χρόνια και πριν από 10 χρόνια, όχι από πάρα πολλούς, αλλά ήταν αρκετοί για να τον κάνουν πρόεδρο.
Ας μην μιλήσουμε για τον Μπόρις Τραϊκόφσκι, τον Τσερβενκόφσκι και τον Κίρι Γκλιγκόροφ, οι οποίοι επίσης εκλέχθηκαν με την ψήφο των Αλβανών.
Είναι ώρα να σκεφθούμε για έναν συναινετικό Αλβανό υποψήφιο, ο οποίος θα τεθεί σε ψηφοφορία στη σλαβομακεδονική πλευρά αλλά και στις άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στη χώρα», δήλωσε ο Σελμάνι.
Αυτό τι σημαίνει; Πώς οι Αλβανοί των Σκοπίων σε αντάλλαγμα στήριξης της κυβέρνησης Ζάεφ και της Συμωνίας των Πρεσπών θα πιέσουν τώρα για την συνολική αναβάθμιση του αλβανικού στοιχείου και μάλιστα προς την δημιουργία ενός μεγάλου αλβανικού «τόξου» το οποίο θα περικυκλώνει την Ελλάδα από Βορά αλλά και την Σερβία από το Νότο.
Σχολιάζοντας τον ανεπίσημο κατάλογο πιθανών υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, ο Σελμάνι λέει ότι νέος πρόεδρος πρέπει να βγει από συναίνεση και να είναι ένα πρόσωπο κοινά αποδεκτό και όχι μια κομματική προσωπικότητα.
Σε αντίθεση με τον Σελμάνι και με άλλους Αλβανούς πολιτικούς, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, ο Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντάνκο Μαλέσκι, θα ήταν ένας από τους αποδεκτούς υποψηφίους για αυτόν όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
Η εκλογή του νέου προέδρου στη χώρα θα γίνει την άνοιξη του 2019.
Θυμίζουμε ότι η ένωση Κοσόβου-Αλβανίας σχεδιάζεται από Πρίστινα-Τίρανα να γίνει το 2025. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αλβανική μειονότητα στα Σκόπια αποτελεί περίπου το 30% του πληθυσμού.
Με βάση το γεγονός ότι οι αλβανόφωνοι γεννούν σαφώς περισσότερο από τους Σλάβους Σκοπιανούς, τότε το ενδεχόμενο εκλογής Αλβανού προέδρου σε κάποια χρόνια από σήμερα θα συμβεί ούτως ή άλλως.
Μια χώρα με επικρατόν το αλβανικό στοιχείο και με όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ή σκέτο «Μακεδονία» σε λίγα έτη, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.