ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Δημοκρατία της Βουλγαρίας και Δημοκρατία των Σκοπίων: Υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας

Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη στην ΕΕ του σλαβικού κρατιδίου

Δημοκρατία της Βουλγαρίας και Δημοκρατία των Σκοπίων:  Υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Τεοντόρα Γκεντσόφσκα και Μπουγιάρ Οσμάνι, υπέγραψαν σήμερα το πρωτόκολλο για τη δεύτερη συνεδρίαση της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής βάσει του άρθρου 12 της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας του 2017.

Η συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων  ήταν προϋπόθεση για να αρθεί το «αγκάθι» που αποτέλεσε το φρένο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων του σλαβικού κρατιδίου  με την Ε.Ε.

Έτσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων όχι μόνο των Σκοπίων αλλά και της Αλβανίας.

Η δεύτερη συνεδρίαση της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στο υπουργείο Εξωτερικών στη Σόφια. Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκε η εφαρμογή της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας και συμφωνήθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική εφαρμογή της το επόμενο διάστημα.

Αυτό είναι το δεύτερο πρωτόκολλο που υπογράφεται μεταξύ των δύο χωρών. Το πρώτο πρωτόκολλο της πρώτης συνεδρίασης της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας των Σκοπίων  υπεγράφη στις 10 Ιουνίου 2019 στη Σόφια. Έκτοτε, η επιτροπή δεν είχε ξανασυνεδριάσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.