«Έχω συνηθίσει στην ταπείνωση και τις προσβολές, όλη μου η ζωή ήταν έτσι, αλλά κάπως πάντα κερδίζω στο τέλος. Θα δούμε πώς θα πάει σε αυτή την περίπτωση… Λυπάμαι που δεν βλέπουν αλλαγή πολιτικής εδώ. Στη χώρα μας, στην κυβέρνηση της Μακεδονίας, έχουν περάσει οι εποχές των πολιτικών με λυγισμένη σπονδυλική στήλη, των πολιτικών που ταπεινώνουν τον εαυτό τους, των πολιτικών που είναι έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα αλλά όχι για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολιτών της Μακεδονίας», δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Κ. Μίτσκοσκι.
Σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βούλγαρου προέδρου Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση στερείται γνώσης του διεθνούς και συνταγματικού δικαίου και δεν σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες.
«Πρέπει να συνηθίσουν τους πολιτικούς που είναι εδώ για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολιτών, να εργαστούν για το καλό της πατρίδας, για το μέλλον και είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους. Το μήνυμά μου και στους δύο, ωστόσο, είναι πιο έμπειροι από εμένα, είναι πολύ καιρό στις θέσεις τους, ο ένας είναι ο πρόεδρος της χώρας, ο άλλος ο πρωθυπουργός, είμαστε ένα ειρηνικό, μικρό έθνος, ένα από τα μικρότερα στα Βαλκάνια, είμαστε έτοιμοι με οποιονδήποτε να συνεργαστούμε και βλέπουμε τη συνεργασία ως αμφίδρομο δρόμο. Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος. Στις 8 Μαΐου τελείωσαν οι εποχές που έβλεπαν τη συνεργασία με τους πολιτικούς της Μακεδονίας μονόδρομο», είπε ο Μίτσκοσκι, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Κάλεσε τον Ράντεφ και τον Μητσοτάκη να συνεργαστούν για την οικονομική ανάπτυξη των κρατών και τη συνεύρεση των λαών και πρόσθεσε απαντώντας στα σχόλια ότι αγνοεί την συνταγματική τάξη και τις υποχρεώσεις από τις διεθνείς συμφωνίες: «Έχω συνηθίσει στην ταπείνωση και τις προσβολές, όλη μου η ζωή ήταν έτσι, αλλά κάπως πάντα κερδίζω στο τέλος. Θα δούμε πώς θα είναι σε αυτή την περίπτωση. Θέλω, ως βαλκανικά κράτη, να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα άλλων τύπων κρατών, όπως της Βαλτικής, της Σκανδιναβίας, και όλα μαζί με χτισμένες γέφυρες, σύνθετες, κοινές, για να παρουσιαστούν σε τρίτες αγορές, μπροστά στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωση, παντού στον κόσμο. Ας χτίσουμε μια πολιτική καλής γειτονίας. Με απαξίωση και ύβρεις δεν πρέπει να γίνει αυτό το πράγμα, αν το αποφάσισαν να το κάνουν έτσι. Νόμιζα ότι αφήσαμε τέτοιες συμπεριφορές στο Μεσαίωνα, σκέφτηκα ότι τώρα, στον 21ο αιώνα, θα έπρεπε να μιλήσουμε για το πώς θα αναπτύξουμε από κοινού την κοινή μας οικονομία, την εκπαίδευση, τον τουρισμό, να δικτυώσουμε τους ανθρώπους, να τους φέρουμε κοντά. Είμαι έτοιμος να μιλήσω γι’ αυτό και νομίζω ότι οι συνομιλητές μου από εκείνη την πλευρά θα πρέπει να επανεξετάσουν τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο, δεν είμαι αυτός που πρέπει να τους συμβουλέψει τι να κάνουν» είπε ο Μίτσκοσκι.