Ο Έντι Ράμα την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει  στη Θεσσαλονίκη νέα συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, παρόμοια με αυτή του περασμένου Μαΐου στο Γαλάτσι.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την 3η Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Επισήμως η συνάντηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της αλβανικής κυβέρνησης για τη διατήρηση επαφών με την αλβανική διασπορά, καθώς και για τη συζήτηση ζητημάτων που αφορούν τους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα γίνει λίγες ημέρες μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας, στην Αλβανία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ όπου τέθηκαν τα ζητήματα του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία και της επίλυσης των περουσιακών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Έντι Ράμα να επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα ότι η υπόθεση με τον Φρέντι Μπελέρη έχει λήξει και άρα δεν υπάρχουν πια εμπόδια στις σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί, δε, θεωρούν ότι η επίσκεψη Ράμα γίνεται και με εσωτερική στόχευση προκειμένου να εξασφαλίσει την επικράτηση στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2025.