ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ο Φρέντι Μπελέρης κατέθεσε αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης και αναστολής της απόφασης του εφετείου

Σε περίπτωση που τα δύο αιτήματά του δεν γίνουν δεκτά, θα παραμείνει στη φυλακή έως τον Οκτώβριο

Ο Φρέντι Μπελέρης κατέθεσε αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης και αναστολής της απόφασης του εφετείου

Η υπεράσπιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη, κατέθεσε χθες δύο αιτήματα στις αλβανικές Αρχές.

Αρχικά, η πλευρά του Μπελέρη ζήτησε από το Πρωτοδικείο του Φιέρι την πρόωρη αποφυλάκισή του με όρους.

Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, το δικαιούνται όσοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους και έχουν καλή διαγωγή κατά την διάρκεια της κράτησης τους. Ο μέσος όρος εξέτασης των αιτημάτων αυτής της φύσεως είναι από 20 έως 30 ημέρες.

Επιπλέον, κατέθεσε αίτημα στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το δικαστήριο να εξετάσει την προσφυγή κατά της απόφασης του εφετείου. Το αίτημα αυτό εξετάζεται άμεσα από 3 έως 5 ημέρες.

Αναμένεται, πλέον, η αντίδραση των αλβανικών αρχών στα αιτήματα του Μπελέρη, ο οποίος έχει ξεκινήσει και τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου για την ποινή φυλάκισης 24 μηνών που του έχει επιβληθεί από το εφετείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φρέντι Μπελέρης, σε περίπτωση που τα δύο αιτήματα δεν γίνουν δεκτά, θα παραμείνει στη φυλακή έως τον Οκτώβριο, αφού η απόφαση του Εφετείου των Τιράνων επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση δύο ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.